Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά και μαχητικά

Συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 30 Μάρτη, με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Σε νέες και πολύμορφες κινητοποιήσεις προχωρούν οι μαθητές τις επόμενες μέρες, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στις 30 Μάρτη. Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας που έγινε το περασμένο Σάββατο, οι μαθητές αποφάσισαν με ευθύνη των 15μελών και των 5μελών να οργανώσουν συνελεύσεις - συζητήσεις στα σχολεία τους για τις συνέπειες του «νέου» σχολείου και παράλληλα να προχωρήσουν σε τοπικές κινητοποιήσεις στους Δήμους μαζί με Συλλόγους Γονέων και καθηγητών ενημερώνοντας τους κατοίκους.

Μιλώντας για το «νέο» σχολείο το Συντονιστικό υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για «το σχολείο της ημιμάθειας και των χορηγών, της διαφοροποίησης των μαθητών ανάλογα με το πόσο σηκώνει η τσέπη των γονιών μας. Οι αλλαγές στην εκπαίδευση είναι κομμάτι του σχεδίου της κυβέρνησης, να χτυπήσουν όλα τα δικαιώματα που έχουν απομείνει στην εργατική - λαϊκή οικογένεια, να ενισχύσουν με όλους τους τρόπους τους μεγαλοεπιχειρηματίες». Σχετικά με το ρόλο της πλειοψηφίας των δημάρχων, το ΣΑΣΑ επισημαίνει ότι «είναι επικίνδυνος! Υποκριτικά δηλώνουν πως τάχα διαφωνούν με τις συγχωνεύσεις, την ίδια στιγμή που έχουν συμφωνήσει πλήρως να αναλάβουν τα σχολεία οι Δήμοι μέσω του "Καλλικράτη", ψάχνοντας για οικονομικούς πόρους. Οι χορηγοί που θα θελήσουν να εμφανιστούν σαν "σωτήρες" θα έχουν λόγο στη δική μας μόρφωση. Μας θέλουν με χαμηλές απαιτήσεις για να γίνουμε φθηνοί και ευέλικτοι εργαζόμενοι. Μας στερούν την ολόπλευρη μόρφωση. Το σχολείο της δήθεν "δημιουργικής μάθησης και της ελεύθερης σκέψης", το "νέο" σχολείο είναι ένα ψέμα».

«Στην ουσία - καταγγέλλει το Συντονιστικό - το νέο σχολείο είναι "κομμένο και ραμμένο" στα μέτρα των εταιρειών, που θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία μας και θα κάνουν παζάρια με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουν! Το περιεχόμενο των μαθημάτων θα αλλάζει από περιοχή σε περιοχή αλλά και ανάμεσα στους μαθητές της ίδιας τάξης. Με κριτήριο το κέρδος θα μας χωρίζουν σε αυτούς που δήθεν παίρνουν τα γράμματα και σε αυτούς που δεν τα παίρνουν. Δε δεχόμαστε οι επιχειρήσεις να αξιολογούν εμάς και τα σχολεία μας».

Οι μαθητές διεκδικούν ενιαίο δωδεκάχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και παράλληλα:

  • Κανένα σχολείο να μην κλείσει
  • Οχι στο «νέο σχολείο» και το λύκειο των επιχειρήσεων
  • Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμιά επιχείρηση σε σχολείο! (2017-07-18 00:00:00.0)
Δεν θα τους περάσει! (2011-10-01 00:00:00.0)
Δε δεχόμαστε τη «συγγνώμη» της ...υπουργού της φωτοτυπίας! (2011-09-21 00:00:00.0)
Μήνυμα αγώνα προς όλους τους μαθητές (1999-02-09 00:00:00.0)
Ενωμένοι - αποφασισμένοι σε νέο αγωνιστικό δεκαπενθήμερο (1999-01-26 00:00:00.0)
Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω! (1999-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ