Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαρκείς οι αντιδράσεις στις συγχωνεύσεις

Σήμερα η σύσκεψη της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ και η κινητοποίηση που διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή του Νομού Καρδίτσας

Συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι αντιδράσεις φορέων της εκπαίδευσης και γενικότερα λαϊκών φορέων ενάντια στο σχέδιο συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων. Θυμίζουμε ότι το υπουργείο έχει ανακοινώσει συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχεδόν 2.000 σχολείων πανελλαδικά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Δημοτικά.

Συγκέντρωση στην πλατεία Παγκρατίου (συντριβάνι) διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή η Ενωση Γονέων του 2ου Διαμερίσματος Αθήνας με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων φορέων που δήλωσαν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στο «Νέο σχολείο» που φέρνει η κυβέρνηση και απαίτησαν να μην υπάρχει καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στην Παιδεία και την Υγεία.

Στην Καρδίτσα, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα που έχει συγκροτηθεί από τις αγωνιστικές συσπειρώσεις ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ έχει εξαγγείλει για σήμερα Δευτέρα, στις 7 μ.μ., μεγάλη κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στο μεταξύ, σε πόλεις, επαρχίες και χωριά της Θεσσαλίας πραγματοποιούνται, σε καθημερινή βάση, αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών - συγκεντρώσεις σε πλατείες και Περιφερειακές Διευθύνσεις, αποκλεισμοί δρόμων κ.ά. - ενώ οι μαθητές του Λυκείου της Τσαριτσάνης που καταργείται ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Η αντίθεση στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και το νέο «καλλικρατικό» σχολείο είναι η μία από τις βασικές αιχμές του συλλαλητηρίου που διοργανώνει μεθαύριο Τετάρτη, 23 Μάρτη, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καρατάσου.

Συσκέψεις για την Παιδεία

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη τα σωματεία της Αθήνας, τις Ομοσπονδίες και Ενώσεις Γονέων και τα 15μελή των μαθητών, σήμερα Δευτέρα, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Κάνιγγος 1), με θέμα «Το νέο σχολείο - καταργήσεις, συγχωνεύσεις».

Η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής διοργανώνει σύσκεψη με θέμα «Να μην περάσουν οι νέοι αντιδραστικοί σχεδιασμοί κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας στην κοινωνία και στο σχολείο, για να ανοίξει ο δρόμος για το σχολείο των λαϊκών αναγκών και την κοινωνία που μπορεί να το οικοδομήσει». Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Σωματείου (ΕΚΑ, Γ' Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνη, 2ος όροφος).

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Βοιωτίας διοργανώνει εκδήλωση για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, την Τετάρτη 23 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς. Θα μιλήσει η Θ. Δριμάλα, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και του ΔΣ της ΔΟΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με διεκδίκηση απέναντι στην περικοπή των μορφωτικών δικαιωμάτων (2024-09-25 00:00:00.0)
Σαρώνουν το αφήγημα της «αναβάθμισης» οι διεκδικήσεις (2024-09-13 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός απέναντι στη «σαρδελοποίηση» των μορφωτικών δικαιωμάτων (2024-09-03 00:00:00.0)
Συντονισμένη δράση απέναντι στην πολιτική των συγχωνεύσεων (2024-08-16 00:00:00.0)
Νέα συγκέντρωση σήμερα ενάντια στις συγχωνεύσεις (2014-06-11 00:00:00.0)
Αγανάκτηση για τη διάλυση της Παιδείας (2011-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ