Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μήνυμα αγώνα προς όλους τους μαθητές

"Προάγγελο ακόμα πιο μαζικών - μαχητικών συντονισμένων αγώνων διαρκείας μαζί με το λαό" χαρακτηρίζουν τους μεγαλειώδεις αγώνες που έκαναν εδώ και ένα τρίμηνο οι μαθητές, δηλώνοντας ότι συνεχίζουν μαζικά και αποφασιστικά μαζί με το λαό. Μετά τη συνεδρίασή του την Κυριακή, 7 Φλεβάρη, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας απευθύνει "μήνυμα αγώνα" στους μαθητές. Στο μήνυμα του Συντονιστικού αναφέρονται τα εξής:

"Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας χαιρετίζει τους πολλούς δεκάδες χιλιάδες μαθητές στην Αθήνα και σ' όλη την Ελλάδα, που με τους μεγαλειώδεις αγώνες μας αναδείξαμε την ανάγκη ολόπλευρης μόρφωσης για όλους, στο κέντρο της προσοχής της πολιτικής ζωής της χώρας.

Με το συνεχή και μεγαλειώδη αγώνα μας οι νόμοι - λαιμητόμοι της κυβέρνησης (2525/97 και 2640/98) για τρεις μήνες έμειναν στα χαρτιά!

Η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών αντιδρά ενεργητικά και μαχητικά στην εφαρμογή της αντιδραστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης. Στο πλευρό μας έχουμε τους γονιούς, τους εκπαιδευτικούς και όλο το λαό.

Σήμερα πια η "μεταρρύθμιση" της κυβέρνησης είναι καταδικασμένη στη συνείδηση μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών. Η "μεταρρύθμιση" είναι ένας άταφος νεκρός.

Οπως για τρεις μήνες αφήσαμε τους νόμους της κυβέρνησης στα χαρτιά, με τον ενωμένο και αποφασισμένο αγώνα μας θα τους καταργήσουμε. Οι νόμοι - λαιμητόμοι ΔΕ θα εφαρμοστούν στα σχολεία μας. Αυτό είναι η απαίτηση όλων.

Δε συμβιβαζόμαστε

ΔΕ θα συμβιβαστούμε ποτέ ότι θα μας πετάξουν απ' το Λύκειο. Με αγώνα συνεχή, συντονισμό και κοινή δράση με το λαό θα καταργήσουμε τους νόμους της κυβέρνησης.

Είμαστε εδώ! Τίποτα πια δεν είναι όπως πριν.

Με τον συνεχή αγώνα μας κάναμε υπόθεση όλου του λαού τον αγώνα για τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στην εργασία, στη ζωή.

Εχουμε συγκεκριμένα αιτήματα και στόχους. Διεκδικούμε:

  • Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους, που να δίνει σύγχρονες γνώσεις και εφόδια στη ζωή.
  • Να απαλλαγεί το Λύκειο από το βραχνά των συνεχών Πανελλαδικών εξετάσεων, να αποσυνδεθεί απ' τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ - ΤΕΙ.
  • Να καταργηθούν τα υποβαθμισμένα σχολεία των ΤΕΕ.
  • Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία απ' τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Φέρνουμε το καινούριο

Με τη μαζική - συντονισμένη δράση μας, τα αιτήματα και τους στόχους μας φέρνουμε το πραγματικά καινούριο.

Δεν αγωνιζόμαστε απλά για να γκρεμίσουμε τους νόμους της Κυβέρνησης, να ακυρώσουμε την προσπάθεια να μας διώξουν με τη βία απ' το Λύκειο, να φτιάξουν ένα μορφωτικό μεσαίωνα. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη ζωή. Οι αγώνες μας φέρνουν το πραγματικά νέο, την απαίτηση των καιρών να αποκτήσουμε όλοι περισσότερη και καλύτερη μόρφωση απ' τους γονείς μας και όχι χειρότερη και για λιγότερους όπως θέλει η κυβέρνηση.

Γι' αυτό προσπάθησαν να αποσιωπήσουν τα αιτήματά μας, να κρύψουν και να θάψουν την προοπτική του αγώνα μας. Σήμερα πια κανένας υπουργός, καμιά κυβέρνηση, καμιά δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία μας προς τα μπρος. Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει ένα Παλλαϊκό Μέτωπο Παιδείας που φτιάχνεται σε κάθε Δήμο, σ' όλη την Αθήνα, σ' όλη την Ελλάδα, με αιτήματα και στόχους για τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και στη ζωή.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, οι οργισμένοι μαθητές δεκάδες χιλιάδες, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, ο λαός στο πλευρό μας.

Γι' αυτό είμαστε σίγουροι για τη νίκη μας!

Τσακίσαμε τον αυταρχισμό - η τρομοκρατία δεν πέρασε! Στριμώξαμε άγρια την κυβέρνηση.

Με τον ενωμένο αγώνα ρίξαμε στο κενό κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης του αγώνα μας. Αφήσαμε μετεξεταστέο κάθε διασπαστή.

Το μαθητικό κίνημα στην Αθήνα και Πανελλαδικά είναι ενωμένο - δυνατό - μαχητικό όσο ποτέ άλλοτε. Στριμώξαμε άγρια την κυβέρνηση και το Υπουργείο, επιβάλαμε μια άλλη κατάσταση. Στην παραπληροφόρηση της κυβέρνησης, στις προσπάθειες δυσφήμισης και τρομοκράτησης, με τους μαζικούς αγώνες μας, σφραγίσαμε τις εξελίξεις με τα δίκαια αιτήματά μας.

Νικητές

Πραγματικός νικητής είναι το μαθητικό κίνημα γιατί:

  • Σπάσαμε τη συνωμοσία της σιωπής για τα αίτια, για τα χάλια της εκπαίδευσης.
  • Γκρεμίσαμε τη βιτρίνα της "Εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης".
  • Τσακίσαμε την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό.
  • Ακυρώσαμε κάθε προσπάθεια δυσφήμισης και διάσπασης του αγώνα μας.
  • Απομονώσαμε κάθε τρομοκρατική συμμορία κουκουλοφόρων.
  • Νικήσαμε την ηττοπάθεια, τον συμβιβασμό και αναδείξαμε την αξία της αγωνιστικής συλλογικότητας μας.

Αναδείξαμε τα αιτήματά μας για τη μόρφωση στο κέντρο της πολιτικής ζωής. Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να σχεδιάζει δίχως να υπολογίζει τη δύναμή μας. Με τους αγώνες μας φέρνουμε την ελπίδα!

Εμάς που μας βαφτίζανε μέχρι χτες "χαμένη γενιά", κενή από οράματα και ιδανικά, μακριά απ' τα κοινά προβλήματα και την πολιτική, με τους αγώνες μας αναδείξαμε την ανάγκη για το σχολείο των οραμάτων και των αναγκών μας..Η οργή και μαχητικότητά μας τρύπωσε σε κάθε σπίτι. Στο πρόσωπό μας οι γονείς μας βλέπουν ότι οι δικοί τους αγώνες δεν πάνε στράφι. Τους έχουμε με το μέρος μας.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται

Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Δεν είμαστε κουρασμένοι

Τώρα είμαστε ακόμα πιο πολύ αποφασισμένοι και οργισμένοι. Με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Δε θα περάσουν - Θα νικήσουμε!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματα μας στη μόρφωση, στην εργασία και στη ζωή.

Καλούμε τις Γενικές Συνελεύσεις, τα Μαθητικά Συμβούλια και Τοπικά Συντονιστικά την Πέμπτη 11/2 με κάθε μέσο και τρόπο, πρωί και απόγευμα σε μαζικά μπλόκα - τοπικές διαδηλώσεις παντού και συντονισμένα.

  • Θα μας βρουν μπροστά τους αν επιχειρήσουν να στήσουν μαθητο-δικεία, αν προχωρήσουν σε αποβολές αγωνιστών συμμαθητών μας, αν προσπαθήσουν να μας τιμωρήσουν βάζοντάς μας μαζικά απουσίες.
  • Ο Αρσένης θα γίνει μεγάλο ανέκδοτο αν επιχειρήσει να καπελώσει το μαθητικό κίνημα με "μαϊμούδες" συντονιστικά, μαθητικά συμπόσια και συνέδρια. Το μαθητικό κίνημα έχει τα δικά του όργανα. Τις Γενικές Συνελεύσεις, τα Μαθητικά Συμβούλια, τα Τοπικά Συντονιστικά, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.
Τώρα άνοιξαν οι "λογαριασμοί"

Δεν υπάρχει επίλογος στον αγώνα μας.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται σε κάθε Δήμο σ' όλη την Αθήνα. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην κάνει λάθος να νομίσει ότι ξεμπέρδεψε μαζί μας.

Οι "λογαριασμοί" μας τώρα άνοιξαν!

Απαιτούμε ΤΩΡΑ η κυβέρνηση να παγώσει τα νέα εξεταστικά μέτρα. Αν πιστεύει ότι θα τιμωρήσει πάνω από 250.000 μαθητές που αγωνίστηκαν, οδηγώντας τους στη σφαγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, είναι γελασμένη.

Θα μας βρουν μπροστά τους.

Αν προσπαθήσουν να διοργανώσουν τις Πανελλήνιες εξετάσεις της σφαγής στη Β' Λυκείου, θα τις ακυρώσουμε με τη δύναμη που έχει το κίνημά μας.

Καλούμε τα Τοπικά Συντονιστικά, τους γονείς, εκπαιδευτικούς, τα εργατικά σωματεία σε κάθε δήμο, σ' όλη την Αθήνα, να προχωρήσουν ακόμα πιο αποφασιστικά στην ενεργητική αλληλεγγύη, στο συντονισμό, στην κοινή δράση. Οι μεγαλειώδεις μας αγώνες το τρίμηνο που πέρασε αποτελούν τον προάγγελο ακόμα πιο μαζικών - μαχητικών συντονισμένων αγώνων διαρκείας, μαζί με το λαό για τη δικαίωση των αιτημάτων μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ