Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
Εχουν κι αυτοί προβλήματα

Τη γενική της συνέλευση πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΕΠΛΣ). Στη συνέλευση παραβρέθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι του κλάδου από όλη τη χώρα. Από τα πολιτικά κόμματα παραβρέθηκαν, από το ΚΚΕ ο βουλευτής Σταύρος Παναγιώτου,από τη ΝΔ οιΤζιτζικώστας και Ορφανός, ενώ υπήρξε αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αλλά και συνδικαλιστές από την ΑΔΕΔΥ και τα Σώματα Ασφαλείας.

Τα πιο χαρακτηριστικά ζητήματα που τέθηκαν στη συνέλευση ήταν: Η αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης 2.000 ατόμων για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού, η οικονομική αναβάθμιση των εργαζομένων στο ΛΣ με αύξηση μισθών ύψους 15%, η αύξηση του αφορολόγητου ορίου, η καταβολή υπερωριών και η θεσμική αναδιοργάνωση του ΛΣ με τη συγκρότησή του σε αρχηγείο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που ρητά επιβάλλει σήμερα η ελληνική κοινωνία.

Χαιρετίζοντας τη συνέλευση ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου υπενθύμισε ότι το Κόμμα πρόσφατα, σε συνεργασία με το ΔΣ της ΠΕΠΛΣ, συνέταξε υπόμνημα που απέδωσε στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο περιλάμβανε συγκεκριμένες προτάσεις για επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Λιμενικού Σώματος. Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους λιμενικούς να αγωνιστούν για: Τον εκδημοκρατισμό και την αποστρατικοποίηση του Σώματος. Την αποδέσμευση από το στρατιωτικό ποινικό κώδικα. Την απαλλαγή του Σώματος από την εξυπηρέτηση της Συνθήκης ΣΕΝΓΚΕΝ. Την κάλυψη των κενών στην οργανωτική δύναμη μέσω πρόσληψης προσωπικού που θα αξιοποιηθεί για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου του Σώματος. Τον απεγκλωβισμό της εκπαίδευσης από το Πολεμικό Ναυτικό. Τη διασφάλιση της πλήρους συνδικαλιστικής ελευθερίας. Τον εκδημοκρατισμό του συστήματος των κρίσεων και προαγωγών. Τη διεκδίκηση ειδικού μισθολογίου για τα Σώματα Ασφαλείας με στήριξη του Βασικού Μισθού. Την εφαρμογή όσων προβλέπει η εργατική νομοθεσία για τα νυχτερινά, τις αργίες και τις υπερωρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ