Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΜΟΣ
Πρωτοβουλία φορέων για το ΠΙΚΠΑ

Τη συνέχιση της λειτουργίας του ΠΙΚΠΑ Σάμου, στο πλαίσιο του νόμου 1646/98, προσφέροντας τη φροντίδα και τη στήριξη στη γυναίκα, το παιδί, την οικογένεια του νομού, ακόμη και σε ανασφάλιστους, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, ζητούν συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς του νησιού σε υπόμνημα που απέστειλαν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας.

Στο υπόμνημα επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τις οποίες προσφέρει το ΠΙΚΠΑ, δε δίδονται από καμία άλλη υπηρεσία του νομού σε συνεχή, υπεύθυνη, ολοκληρωμένη και οργανωμένη βάση και σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Οι ανασφάλιστοι κάτοικοι του νησιού αυξάνονται καθημερινά (σήμερα ξεπερνούν τους 1.000). Αυξάνονται επίσης και οι οικονομικοί μετανάστες στο νομό. "Η έλλειψη αυτών των υπηρεσιών - συμπεραίνεται στο υπόμνημα - θα επιδράσει άμεσα και αρνητικά στην υγεία ολόκληρης της κοινωνίας του Νομού Σάμου και στο δημογραφικό πρόβλημα του νομού".

Οι φορείς που συνέταξαν το υπόμνημα ζητούν να ενταχθεί το Ιδρυμα στα δίκτυα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που προβλέπει ο νόμος 2519/97, με τις ίδιες αρμοδιότητες, καθώς και να διευρυνθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του και να βρεθεί τρόπος να τις απολαμβάνει ολόκληρος ο νομός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ