Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ"
Πρόγραμμα δράσης κόντρα στο ξεπούλημα

Συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης μέχρι τη μεθεπόμενη Πέμπτη, 18 Φλεβάρη, αποφάσισε χτες το ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), εκφράζοντας τη ριζική αντίθεση των εργαζομένων στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τον εθνικό αερομεταφορέα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα, 3ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ. ) την ερχόμενη Παρασκευή, που λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους υποψήφιους "μάνατζερ" της ΟΑ, σύγκληση έκτακτου συνεδρίου της Ομοσπονδίας, περιοδείες συνδικαλιστικών κλιμακίων στους χώρους δουλιάς, συναντήσεις με κόμματα, ενημέρωση της κοινής γνώμης κ.ά.

Κατά τη χτεσινή πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΠΑ, αποφασίστηκε, επίσης, να ζητηθεί εγγράφως συνάντηση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας με τον πρωθυπουργό. Υπέρ της θέσης του προεδρείου ψήφισαν 16 από τα 21 μέλη της ΟΣΠΑ, τρία στελέχη της ΠΑΣΚΕ ψήφισαν "λευκό". Οι δύο εκπρόσωποι της "Διακλαδικής Συνεργασίας" (πρόσκειται στο ΣΥΝ) καταψήφισαν το πρόγραμμα δράσης, ισχυριζόμενοι ότι το κλίμα δεν είναι ευνοϊκό. Ως "αριστερή" θέση πρότειναν να υπάρξει πληρωμένη καταχώριση της ΟΣΠΑ στο διεθνή Τύπο, με την οποία να εκφράζεται η αντίθεση των εργαζομένων στην εκχώρηση της διοίκησης της ΟΑ σε ξένο "μάνατζερ", καθώς και άλλες καταχωρίσεις στα ελληνικά μέσα δημοσιότητας, για την... επικοινωνία με την κοινωνία. Επίσης, πρότειναν να γίνουν συμβολικές καταλήψεις από συνδικαλιστές στα συναρμόδια υπουργεία.

Οπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της ΟΣΠΑ, όλοι οι εργαζόμενοι στην ΟΑ είναι πεπεισμένοι ότι ο ξένος "μάνατζερ" αποτελεί τον προθάλαμο για: Το ξεπούλημα του ενιαίου και δημόσιου εθνικού αερομεταφορέα, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, προσθέτουν, θα αντισταθούν σταθερά και δυναμικά σ' αυτή την πολιτική, συντονίζοντας τη δράση τους με τη ΓΣΕΕ και το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα. Στο πλαίσιο αυτό, το προεδρείο της Ομοσπονδίας καλεί τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων να πάρουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες αντίστασης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης, που αποφασίστηκε χτες, οι εργαζόμενοι διοργανώνουν σήμερα στις 10 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΟΑ, στη Λεωφ. Συγγρού και στις 12 το μεσημέρι στο Ανατολικό Αεροδρόμιο. Για αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση ΟΣΠΑ - ΓΣΕΕ το πρωί και το απόγευμα με τον υπουργό Μεταφορών. Μεθαύριο Πέμπτη, κλιμάκιο συνδικαλιστών της ΟΣΠΑ θα ενημερώσει τους εργαζόμενους στην τεχνική διεύθυνση και στο κέντρο μηχανογράφησης, ενώ την ίδια μέρα προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΟΑ σε Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα. Το έκτακτο συνέδριο της ΟΣΠΑ ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Σωκρ. Μαντζουράνης,εκπρόσωπος της ΕΣΚ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) στο ΔΣ της ΟΣΠΑ, επισημαίνει ότι για τους εργαζόμενους είναι μονόδρομος η αντίσταση σ' αυτά τα σχέδια ξεπουλήματος του εθνικού αερομεταφορέα και της υποθήκευσης του εργασιακού τους μέλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ