Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετρώντας...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΑΚΟΜΑ μετράνε τα τρακτέρ που συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Θεσσαλία; Γιατί σ' αυτό φαίνεται να έχει εστιάσει την προσοχή της η κυβέρνηση τούτες τις μέρες και βέβαια μακριά από αυτήν κάθε σκέψη για ουσιαστικό προβληματισμό πάνω στα προβλήματα των αγροτών.

***

Ο Ρέππας, έβαλε για μια ακόμα φορά στο χθεσινό "μπρίφινγκ" την... ιδεολογική βάση του κοινωνικού αυτοματισμού και στο τέλος μόνο... καρφιά δε μοίρασε για το ξεφούσκωμα λαστίχων στο οποίο είχαν καταφύγει την προηγούμενη φορά.

***

Οσο για τον Ανωμερίτη, δε λέμε, μέχρι στιγμής, φέρεται πιο κόσμια από τον ανεκδιήγητο προκάτοχό του, πλην όμως την ίδια πολιτική (μάλλον ακόμα χειρότερη) προτίθεται να εφαρμόσει.

***

Θεωρίες περί αλλαγής καλλιεργειών, εθνικά σχέδια αγροτικής παραγωγής, επαγγελματικές ενώσεις και ευρωπαϊκή προσαρμογή. Αυτά είναι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης που - ακόμα κι αν σε κάποιους ακούγονται "σύγχρονα" - δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι δεν έχουν ουσία.

***

Με τη συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού και με την ασφυκτική οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει τι θα γίνει; Αυτό είναι το ερώτημα και σε αυτό δεν απαντούν και γιατί δε θέλουν και γιατί δεν μπορούν, αφού τέλος πάντων για να υπερασπίσεις τα συμφέροντα αυτού του τόπου πρέπει να πεις και κανένα "όχι" στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ψέματα να μην λέμε...

***

Αυτοί όμως εκεί, συνεχίζουν και επιμένουν να λένε "όχι" στον ελληνικό λαό είτε είναι αγρότες σήμερα, μαθητές χθες, ποιος ξέρει τι άλλο αύριο. Δυστυχώς έτσι το πάνε και έτσι θα το πάνε. Οπότε θα κάτσουν σε μια άκρη και θα βλέπουν τα τρακτέρ να πληθαίνουν και θα μετράνε, και θα μετράνε...

***

Τα 'χουμε πει κι άλλη φορά. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ