Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Απέναντι από τους αγώνες

Στοχοπροσηλωμένος ενάντια και στους αγώνες των αγροτών εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας, άλλη μια φορά, ότι πάνω απ' όλα βάζει την αντιμετώπιση της "κοινωνικής αναταραχής" και τη στήριξη των αντιλαϊκών κυβερνητικών και "ευρωπαϊκών" επιλογών.

"Δεν πρέπει να κλείσουμε τους δρόμους", ζήτησε από τους αγρότες μιλώντας την Κυριακή στα Γιαννιτσά, προτρέποντάς τους, ταυτόχρονα, ν' αναζητήσουν "τρόπους πίεσης και διεκδίκησης που δε στρέφονται κατά άλλων αθώων", χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ποιες είναι αυτές.

Παράλληλα, ο Κ. Καραμανλής δεν έκρυψε ότι θέλει να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκεια και οργή που υπάρχει στους αγρότες, προκειμένου να ενισχυθεί εκλογικά το κόμμα του, ζητώντας τους να "τιμωρήσουν την κακή κυβέρνηση" ψηφίζοντας ΝΔ (!), ως πανάκεια για τα προβλήματά τους!

Αναφερόμενος στα προβλήματα των αγροτών, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απέφυγε τον πειρασμό της δημαγωγίας, κάνοντας λόγο για "εγκατάλειψη της υπαίθρου", "μαρασμό της Ελλάδας της περιφέρειας", καθώς και ότι "είναι ανιστόρητος και ανάξιος να ηγείται της χώρας όποιος δε νιώθει μέσα του ότι η Ελλάδα της περιφέρειας είναι η πραγματική Ελλάδα", αλλά στο διά ταύτα δεν μπόρεσε να διαφοροποιηθεί ουσιαστικά από τις κυβερνητικές επιλογές. Ετσι, παρουσιάζοντας τις δικές του προτάσεις, αναμάσησε τα γνωστά και εκ Βρυξελλών προερχόμενα επιχειρήματα για "χρήση βιοτεχνολογίας και οινοποιοκαλλιεργειών, αγροτουρισμό και προϊόντα εξειδικευμένα και επώνυμα". Αναφερόμενος στο κόστος παραγωγής υποστήριξε ότι το κόστος του "πακέτου" που προτείνει (κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων, μείωση κατά 50% της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, μείωση του συντελεστή ΦΠΑ) προσεγγίζει "πάνω - κάτω" τα 80 δισ. δρχ.

Αναγνώρισε ότι οι αποφάσεις της Κομισιόν για τις τιμές της φετινής χρονιάς στα αγροτικά προϊόντα "δεν είναι καθόλου ικανοποιητικές", αλλά ως μοναδική λύση που παρουσίασε ήταν ότι αυτός θα διαπραγματεύεται καλύτερα απ' ό,τι ο Κ. Σημίτης με τις Βρυξέλλες!

Χτες, ο εκπρόσωπος του κόμματος επανήλθε υπογραμμίζοντας ότι "καλέσαμε και καλούμε τους αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους", ενώ ταυτόχρονα επέκρινε την κυβέρνηση ότι "εξωθεί και προκαλεί κινητοποιήσεις και μπλόκα από τους αγρότες, τους οποίους εμπαίζει", ενώ της ζητά να κάνει διάλογο και να δώσει λύσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ μεταφράζεται σε αποτελεσματική διεκδίκηση για τους βιοπαλαιστές αγρότες! (2023-04-27 00:00:00.0)
Οι αγρότες την «επόμενη μέρα» χρειάζονται ισχυρό ΚΚΕ (2015-01-13 00:00:00.0)
«Εγγυάται» το ξεκλήρισμα των αγροτών (2004-01-30 00:00:00.0)
Βγήκαν στο δρόμο του αγώνα (2003-01-11 00:00:00.0)
Δικομματικό ψευτοκαβγαδάκι για τους αγρότες (2002-11-16 00:00:00.0)
Ας δεσμευτεί ο Στ. Τζουμάκας (1996-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ