Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Πίνουν νερό με "ξένα σώματα"

Ούτε για πλύσιμο σκευών δεν κάνει το νερό που πίνουν οι κάτοικοι της Κοινότητας Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα! Σύμφωνα με ελέγχους που έκανε η Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας διαπίστωσε ότι το νερό είναι θολό και περιέχει ξένα σώματα, ενώ είναι ακατάλληλο ακόμα και για το πλύσιμο των σκευών.

Το σοβαρό αυτό θέμα έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου.Οπως επισημαίνουν οι βουλευτές στην Ερώτησή τους, "το νερό της ακριτικής κοινότητας είναι ακατάλληλο προς πόση και επικίνδυνο για την υγεία των 200 κατοίκων και 50 περίπου στρατιωτών και τελωνειακών υπαλλήλων. Το νερό, σύμφωνα με τον έλεγχο της Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχίας Φλώρινας, είναι θολό και περιέχει ξένα σώματα, ενώ είναι ακατάλληλο ακόμα και για το πλύσιμο των σκευών".

Συνεχίζοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν ότι η ακαταλληλότητα του νερού, εκτός από τον κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων, έχει ως συνέπεια τη δυσφήμηση της χώρας μας, γιατί η Κοινότητα Κρυσταλλοπηγής είναι το πέρασμα από και προς την Αλβανία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας - μας πληροφορούν οι βουλευτές του ΚΚΕ - επιβάλλεται η εγκατάσταση αυτόματου χλωρητή (για τη χλωρίωση του νερού), η εξυγίανση του δικτύου ύδρευσης, η καλλιέργεια των πηγών, καθώς και η πραγματοποίηση νέων γεωτρήσεων, ώστε να υπάρξει άφθονο και υγιεινό νερό για την κάλυψη των αναγκών, τόσο της κοινότητας όσο και του τελωνείου. Εύλογα, λοιπόν, οι Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου ρωτούν τους υπουργούς εάν και πότε θα πάρουν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ