Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκεντρώσεις σε Αίγιο και Πύργο

Τα οξυμένα προβλήματά τους αλλά και η αδιαφορία της κυβέρνησης ξαναβγάζουν τους αγρότες της Πελοποννήσου, όπως και τους συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα, ξανά στους δρόμους του αγώνα.

Χτες οι αγρότες της Αιγιάλειας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λαύρας του Αιγίου διαδηλώνοντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειές τους: τα εσπεριδοειδή, η σταφίδα, το λάδι, τα κτηνοτροφικά. Η δυνατή βροχή δεν κατασίγασε την αποφασιστικότητά τους, αντίθετα την όξυνε ακόμα περισσότερο. Στην εκδήλωση μίλησε ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Κώστας Κερκουλάς, ο οποίος αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που η κυβέρνηση εφαρμόζει σαν ευαγγέλιο για να πετύχει δήθεν το στόχο της ΟΝΕ η οποία μόνο δεινά θα φέρει στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αναφέρθηκε σε παραδείγματα που όλοι οι παρευρισκόμενοι έχουν νιώσει στο πετσί τους για τα σχέδια εκμηδένισης της αγροτιάς και τον αφανισμό της υπαίθρου προσθέτοντας ότι ο μόνος δρόμος που απομένει στους ξωμάχους της υπαίθρου είναι αυτός που ήδη επέλεξαν: ο δρόμος της ενότητας και του αγώνα.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Κώστας Μυλωνάς, εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος του οποίου η έδρα αφαιρέθηκε με αλχημείες από το Εφετείο και εξέφρασε τη στήριξη της ΝΑΣ Αχαϊας στους δίκαιους αγώνες των αγροτών. Στη συνέχεια εγκρίθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα και οι αγρότες, κάτω από συνεχή βροχή, πορεύτηκαν στους δρόμους του Αιγίου και πραγματοποίησαν συμβολικό 2ωρο αποκλεισμό της Αγροτικής Τράπεζας. Στη συνέχεια αποχώρησαν τονίζοντας πως η επόμενη κίνησή τους θα γίνει τη Δευτέρα 15 Φλεβάρη στις 9.30 π.μ. όταν θα συγκεντρωθούν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα έξω από την Παναιγιάλεια Ενωση και θα πορευτούν προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μαζική και μαχητική ήταν η κινητοποίηση των αγροτών της Ηλείας οι οποίοι συγκεντρώθηκαν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος της Φιλοθέης και με πομπή πορεύτηκαν προς τη Νομαρχία Ηλείας την οποία απέκλεισαν συμβολικά διαμαρτυρόμενοι για την όξυνση των προβλημάτων τους. Σημείωσαν πως αυτή η κινητοποίηση δεν είναι μια "τουφεκιά" αλλά η αρχή μεγάλων κινητοποιήσεων μέχρι την τελική δικαίωση προαναγγέλλοντας τις επόμενες μέρες αποκλεισμό της εθνικής οδού με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο ύψος της Ανδραβίδας.

Και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο οι αγρότες σχεδιάζουν τη δράση τους. Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αργολίδας περιοδεύουν σε χωριά της περιοχής και συνομιλούν με τους συναδέλφους τους συντονίζοντας τα βήματά τους και σχεδιάζοντας τις δικές τους κινητοποιήσεις. Ανάλογες είναι και οι διαθέσεις των αγροτών της Μεσσηνίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα μπλόκα σε όλη τη χώρα (2014-02-06 00:00:00.0)
Μεγάλα συλλαλητήρια σε Αίγιο, Ζάκυνθο και Ηράκλειο (1998-02-21 00:00:00.0)
Σφυρηλατούν την ενότητα (1998-02-14 00:00:00.0)
Προσχωρούν στον αγώνα (1998-02-05 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται στη Δυτική Ελλάδα (1997-02-05 00:00:00.0)
Μαχητικό πνεύμα παντού (1996-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ