Τρίτη 13 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Οι αγρότες την «επόμενη μέρα» χρειάζονται ισχυρό ΚΚΕ

Σε εκδήλωση στο Πύθιο μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Εβρου Γιάννης Μαργαριτίδης

Σε πολιτική εκδήλωση στο Πύθιο του Εβρου, με θέμα «Οι αγρότες μπροστά στη νέα ΚΑΠ», μίλησε, την Κυριακή, ο Γιάννης Μαργαριτίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στη δραματική κατάσταση που βιώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι εξαιτίας της ΕΕ και της ΚΑΠ, τόνισε: «Η ΚΑΠ, την οποία έχουν σαν ευαγγέλιο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το 2014 μείωσε 8,5% την ενιαία ενίσχυση, το 2015 θα την μειώσει 15%, ενώ έως το τέλος του 2019 θα έχει μειωθεί η ενιαία ενίσχυση κατά 45%, θα πάρουν δηλαδή από τις τσέπες των αγροτών και κτηνοτρόφων τα μισά χρήματα».

Προειδοποίησε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών «οι αγρότες θα έχουν να αντιμετωπίσουν την άγρια φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ, τον ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια και στάβλους, τις αυξήσεις των εισφορών σε ΟΓΑ και ΕΛΓΑ, την αύξηση του κόστους παραγωγής, ενώ οι τιμές των αγροτικών προϊόντων δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής. Οι εφοπλιστές θα συνεχίσουν να παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο ενώ οι αγρότες για τη χρήση στις καλλιέργειες και τα λαϊκά στρώματα για θέρμανση θα το αγοράζουν πανάκριβα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο εργοστάσιο της ΕΒΖ, που έκλεισε και ερήμωσε, αλλά και στην καταστροφή της τευτλοκαλλιέργειας ως αποτέλεσμα των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Συνεχίζοντας, κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Εβρου να αξιοποιήσουν την πλούσια εμπειρία που έχουν και να σκεφτούν πως οι κατακτήσεις τους ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, πολυήμερων μπλόκων, τίποτε δεν χαρίστηκε. Να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για το ποιο κόμμα ήταν κοντά τους, στήριξε αυτούς τους αγώνες, πάλεψε με ανιδιοτέλεια για τα συμφέροντά τους.

Να σκεφτούν τι έχασαν από τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ. Οπως είπε, «μια χώρα που έχει τεράστια πλεονεκτήματα και παραγωγικές δυνατότητες, ιδανικές εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες, επαρκή μηχανοποίηση της παραγωγής, τεχνογνωσία των αγροτών και κτηνοτρόφων, έχει μεταβληθεί σε χώρα εισαγωγής προϊόντων».

Κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να γυρίσουν την πλάτη τους σε παλιούς και νέους «σωτήρες», να κλείσουν τα αυτιά τους στην κινδυνολογία και τις ανέξοδες ψεύτικες υποσχέσεις. Τους κάλεσε με την ψήφο τους στο ΚΚΕ να δώσουν δύναμη στο λαό, γιατί ΚΚΕ ισχυρό σημαίνει δυνατός λαός την επόμενη μέρα, καλύτερες προϋποθέσεις ώστε να δυναμώσει η πάλη του λαού, να γίνει πιο αποτελεσματική και να βάλει φραγμό στην παραπέρα μείωση του εισοδήματος και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ