Τρίτη 13 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δίνουν χώρο στους φασίστες, απειλούν με πρόστιμα για τις αφίσες

Την παραχώρηση χώρου προβολής στη Χρυσή Αυγή, για να χύνει το ναζιστικό της δηλητήριο, αποφάσισε στη χτεσινή του συνεδρίαση για την κατανομή των στεγάστρων για προεκλογική προβολή των κομμάτων το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, επικαλούμενο την «τήρηση του νόμου» που προβλέπει παραχώρηση χώρων με βάση τα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών.

Η απόφαση αυτή συνοδεύεται και από μια σειρά αντιδημοκρατικών απαγορεύσεων στην πολιτική προπαγάνδα και επικοινωνία, οι οποίες επιχειρείται να επιβληθούν με απειλές για πρόστιμα. Ετσι, απαγορεύεται να γίνουν αφισοκολλήσεις, να υπάρχουν πανό και banners, μικροφωνικές, η χρήση πλατειών κ.λπ.

Τόσο στη διακομματική σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 9/1 στο Δημαρχείο, παρουσία εκπροσώπων των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές στις 25 Γενάρη, όσο και χτες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ξεκαθάρισαν ότι η ελεύθερη και πλήρως ανεμπόδιστη διακίνηση ιδεών και πολιτικών προγραμμάτων πρέπει να διασφαλίζεται ως ελάχιστο δημοκρατικό δικαίωμα και κατάκτηση του λαού μας και δήλωσαν πως το ΚΚΕ δε θα δεχθεί οποιαδήποτε αντιδημοκρατική απαγόρευση.

Επίσης, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ζήτησαν να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στη ΧΑ για να κάνει τη ναζιστική της προπαγάνδα. Σημείωσαν επιπλέον ότι ακόμα και θεσμικά η αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της ΧΑ από τον Αρειο Πάγο δημιουργεί ένα προηγούμενο που μπορεί να αξιοποιηθεί, καθώς η παραχώρηση χώρων στη ναζιστική οργάνωση συνιστά έμμεση χρηματοδότησή της από δημόσιο - κρατικό - φορέα.

Ο δήμαρχος, Γ. Μπουτάρης, για τις εντυπώσεις, δήλωσε την «αηδία» του για τη ΧΑ, όμως στην πράξη οχυρώθηκε πίσω από το νόμο που αναγνωρίζει ως πολιτικό κόμμα το ναζιστικό μόρφωμα. Στη σύσκεψη της Παρασκευής, με τη στάση του δημάρχου συμπαρατάχθηκαν ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Κίνηση Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ενώ εντύπωση προκάλεσε η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής από το διαφημιστικό χώρο ζήτησαν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ, της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση» και του «Μένουμε Θεσσαλονίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ