Τρίτη 13 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Το αδιαχώρητο

Από την προσυγκέντρωση των νεολαίων
Από την προσυγκέντρωση των νεολαίων
Η έναρξη της εκδήλωσης είχε οριστεί για τις 6.30 το απόγευμα. Ωστόσο, οι εκατοντάδες συντελεστές της εκδήλωσης και οι πυρετώδεις προετοιμασίες τους, οι νεολαίοι κομμουνιστές της περιφρούρησης που είχαν ήδη καταλάβει τα πόστα τους, ο κόσμος που είχε αρχίσει να συρρέει στο Στάδιο, προμηνούσαν από τις 5 το απόγευμα για τα όσα εκπληκτικά θα ακολουθούσαν.

Στις 6 το απόγευμα είχε αρχίσει πια να επικρατεί το αδιαχώρητο. Τα πούλμαν κατέφταναν από παντού. Κατά κύματα ερχόταν κόσμος και από το σταθμό Ηλεκτρικού του Φαλήρου. Μπροστά σε καθεμία από τις 8 πύλες του ΣΕΦ είχε «στηθεί» και από μία προσυγκέντρωση, καθώς πλήθος κόσμου προσπαθούσε να μπει στο εσωτερικό του Σταδίου.

Ακριβώς στις 6.30 και ακόμα στο Στάδιο συνέρρεαν άνθρωποι από παντού. Εκείνη τη στιγμή στην πλατεία του ΣΕΦ άρχισε να εισβάλλει ένα κόκκινο νεολαιίστικο ποτάμι, πλημμυρίζοντας ολόκληρο τον τεράστιο χώρο. Αυτόματα ενώθηκαν σε μια φωνή τέσσερις γενιές κομμουνιστών και αγωνιστών. «Βροχή» τα συνθήματα, ψηλά ανέμιζαν οι κόκκινες σημαίες του αγώνα και της ελπίδας ενώ ολόκληρο το Στάδιο σείεται από τα συνθήματα με κυρίαρχο: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός - Είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός». Το σκηνικό ήρθαν να συμπληρώσουν οι προβολείς που εκείνη τη στιγμή τα φώτα τους «έπεσαν» φωτίζοντας τα τεράστια γιγαντοπανό που ήδη στόλιζαν το Στάδιο: «Εξοδος από την κρίση με πρωταγωνιστή το λαό. Να πληρώσουν τα μονοπώλια», «Ο Σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος», «Απόρριψε τους εκβιασμούς και τα ψέματα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετά μάτωσε ο λαός για ΕΕ - πλουτοκρατία», «ΚΚΕ 100 χρόνια με το λαό για το Σοσιαλισμό - Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος. Γ. Ρίτσος». Ενώ στο γιγαντοπανό που έχει αναρτηθεί στην κεντρική εξέδρα αναγράφεται: «Την επόμενη μέρα: ΚΚΕ δυνατό για το λαό. Δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση. Συμμαχία και πάλη για την ανατροπή».

Μαζική η προσέλευση από τις γειτονιές
Μαζική η προσέλευση από τις γειτονιές
Η ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα χτύπησε κόκκινο όταν στο βήμα ανέβηκε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Τα ασταμάτητα δυνατά χειροκροτήματα και συνθήματα, τα υψωμένα κόκκινα λάβαρα που κυμάτιζαν δημιούργησαν εικόνες μοναδικές.


Παρούσες όλες οι γενιές
Παρούσες όλες οι γενιές

Γέμισαν κάθε γωνιά του γηπέδου
Γέμισαν κάθε γωνιά του γηπέδου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ