Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στη Θεσσαλονίκη

Προσπάθειες παρεμπόδισης των εκλογών καταγγέλλονται στον Πειραιά

Με μαζική συμμετοχή των σπουδαστών, ολοκληρώθηκαν, στις 17 Μάρτη, οι εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) Θεσσαλονίκης. Συνολικά ψήφισαν 825 σπουδαστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μαζικοποίησης και ισχυροποίησης του Συλλόγου. Οι κάλπες στήθηκαν και στα 10 ΙΕΚ που έμειναν να λειτουργούν στο νομό μετά το κλείσιμο δύο μεγάλων ΙΕΚ (2ο και Πολιτιστικό).

Ο ΣΥΣΔΙΕΚ καλεί τους σπουδαστές να παλέψουν αποφασιστικά μέσα από το Σύλλογο και μαζί με το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, μεταξύ άλλων, για: Κατάργηση των διδάκτρων. Να μη διωχθεί κανένας σπουδαστής που δεν μπορεί να πληρώσει τα δίδακτρα. Δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων. Πρακτική άσκηση πάνω στο αντικείμενο σπουδών και με κατοχυρωμένα όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέσα στο χρόνο σπουδών. Δωρεάν πιστοποίηση με το πέρας των σπουδών. Κατοχύρωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών σε όλες τις σχολές κ.ά.

Προσπάθειες παρεμπόδισης των εκλογών στον Πειραιά

Προσπάθεια παρεμπόδισης και εκφοβισμού των σπουδαστών από τη Διεύθυνση των ΙΕΚ του Κερατσινίου και του Ρέντη, να έρθουν σε επαφή με το Σύλλογό τους και να συμμετέχουν στις εκλογές που πραγματοποιούνται από τις 11 Μάρτη σε όλα τα ΙΕΚ της Αττικής, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής. Ο σύλλογος λέει ότι είτε χρησιμοποιήθηκε ως «πρόφαση» η δικαιολογία να μη χαθεί ώρα από το μάθημα, είτε επιχειρήθηκε να μη βγουν οι σπουδαστές για διάλειμμα προκειμένου να μη μιλήσουν με τα μέλη του συλλόγου και του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν εκεί.

Ο ΣΥΣΔΙΕΚ Αττικής καλεί τους σπουδαστές «να πάρουν την υπόθεση των εκλογών στα χέρια τους και να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα του ΣΥΣΔΙΕΚ».

Τις προσπάθειες παρεμπόδισης των εκλογών καταγγέλλει και η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι αυτό που ενοχλεί είναι «η οργάνωση των σπουδαστών των ΙΕΚ στο σύλλογό τους και η πάλη τους ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που υλοποιεί το μαύρο μπλοκ κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας με την αμέριστη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Αυτό που τους ενοχλεί είναι η απόρριψη της πειθήνιας λογικής που προσπαθούν να επιβάλουν και να διαπαιδαγωγήσουν τους νέους εργαζόμενους και σπουδαστές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα για οργάνωση της πάλης σε κάθε σχολή (2012-03-15 00:00:00.0)
«Ατομική λύση δεν υπάρχει!» (2012-03-03 00:00:00.0)
Γενική συνέλευση του ΣΥΣΔΙΕΚ (2012-01-14 00:00:00.0)
Γενική συνέλευση του ΣΥΣΔΙΕΚ (2012-01-13 00:00:00.0)
Στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης (2011-11-09 00:00:00.0)
Συνεχίζονται με μεγάλη ανταπόκριση (2000-05-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ