Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ολοι ξανά στο δρόμο!

Φοιτητές και σπουδαστές ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού τους για το συλλαλητήριο την Τετάρτη 30 του Μάρτη

Επόμενος σταθμός στη δράση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών θα είναι το συλλαλητήριο την Τετάρτη 30 του Μάρτη, στο οποίο καλεί τους φοιτητές, καλώντας τους επίσης να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση των άλλων δυνάμεων στις σχολές, να τους γυρίσουν την πλάτη, να δυναμώσουν το Μέτωπο.

«Την ώρα που χιλιάδες φοιτητές διαδήλωναν, οι φοιτητοπατέρες των ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ - ΣΥΝ έκαναν μάζωξη για να κανονίσουν ημερομηνία φοιτητικών εκλογών, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους φοιτητές και τους συλλόγους.

Την ώρα που η ανάγκη ξεσηκωμού είναι μεγαλύτερη από ποτέ, που σφαγιάζουν το λαό της Λιβύης και τους εργαζόμενους της χώρας μας, τη Δευτέρα 21/3 στη 1 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΠΑΣΠ, ο πρόεδρος της ΔΑΠ, ένα στέλεχος της νεολαίας ΣΥΝ και έξι στελέχη των ΕΑΑΚ έκαναν διαπαραταξιακό μάζεμα για να ορίσουν ημερομηνία φοιτητικών εκλογών. Μάλιστα, ονομάστηκαν ΕΦΕΕ!!! Για άλλη μια φορά συνεχίζουν να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους σπουδαστές, συνεχίζουν το δρόμο της διάλυσης και του εκφυλισμού», υπογραμμίζει το ΜΑΣ στην ανακοίνωσή του, και ξεκαθαρίζει:

«`Η με τα μονοπώλια ή με το λαό! `Η με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και τη ζωντάνια των συλλόγων ή με τα κομπρεμί και τις παραταξιακές συμφωνίες (...) Εμπρός για να τους ανατρέψουμε, να δυναμώσουμε το ΜΑΣ, να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία που οι λαοί θα ζουν μονιασμένοι, χωρίς πολέμους, φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία».

Βρώμικη συντονισμένη επίθεση

Βρώμικη επίθεση ενάντια σε μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΜΑΣ. Συγκεκριμένα τονίζει:

«Καταγγέλλουμε και καλούμε κάθε φοιτητή να πάρει θέση καταδίκης απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο τραμπουκισμού και τρομοκρατίας που έλαβε μέρος την Τρίτη 22/3 σε αρκετές σχολές της Αθήνας από τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές και ομάδες της ΕΑΑΚ που τους στηρίζουν σε βάρος φοιτητών που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ.

  • Στο ΕΜΠ 15 θρασύδειλοι τραμπούκοι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, με τρόπο που θυμίζει ασφάλεια και συμμορία, είχαν στήσει ενέδρα σε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ και του επιτέθηκαν με κράνη.
  • Στη Νομική την ώρα που πήρε το λόγο ο ομιλητής του ΜΑΣ και καταδίκαζε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, ομάδα της ΕΑΑΚ επιτέθηκε σε άλλα μέλη του ΜΑΣ βρίζοντας, φτύνοντας και προπηλακίζοντάς τους.
  • Στο ΤΕΙ Πειραιά άλλη ομάδα από τον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο από το πρωί προκαλούσε και έσκιζε τα πανό του ΜΑΣ».

«Αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο και σχέδιο. Να χτυπηθεί η οργάνωση του αγώνα, η συμμετοχή του κόσμου και η μαζική λειτουργία των συλλόγων. Ολα αυτά γίνονται την ώρα που οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών κάνουν τα πάντα για να οργανωθεί η πάλη των φοιτητών ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά τους», τονίζει το ΜΑΣ, και προειδοποιεί: «Αν αυτές οι ομάδες νομίζουν ότι οι αγωνιστές θα φοβηθούν και θα τα διπλώσουν είναι βαθιά γελασμένοι. Οι φοιτητές έχουν δύναμη. Ξέρουν με ποιον πρέπει να πάνε και ποιον πρέπει να αφήσουν. Τώρα να μπουν στον αγώνα και να πάρουν επάνω τους την υπόθεση της οργάνωσης του κινήματος, σαρώνοντας την κυβέρνηση, τους προβοκάτορες και τους τραμπούκους τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΕΑΑΚ στις σχολές (2014-05-03 00:00:00.0)
Μεθοδεύτηκε νοθεία στην ΑΣΟΕΕ (2013-04-18 00:00:00.0)
Δυναμικά για τις απαιτήσεις της επόμενης μέρας (2011-05-20 00:00:00.0)
Να αναλάβουν οι φοιτητές τη διεξαγωγή των εκλογών (2011-04-06 00:00:00.0)
Εκφυλισμός για να μπουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης (2010-12-11 00:00:00.0)
Στη μάχη εντυπώσεων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ (1996-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ