Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να αναλάβουν οι φοιτητές τη διεξαγωγή των εκλογών

Οι φοιτητές να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του κινήματός τους, καλεί το ΜΑΣ
Οι φοιτητές να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του κινήματός τους, καλεί το ΜΑΣ
«Κάθε έτος, εξάμηνο, εργαστήριο να γίνει κάστρο αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Κανείς να μη νομιμοποιήσει τα διαπαραταξιακά μαζέματα για τον καθορισμό της ημερομηνίας των εκλογών. Σε κάθε ίδρυμα να αναλάβουν οι φοιτητές τη διεξαγωγή των εκλογών, με στόχο να ξαναζωντανέψουν οι σύλλογοι. Κάνε υπόθεσή σου την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου σου! Μπες στον αγώνα και την πάλη»! Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), ενώ την ίδια ώρα οι άλλες δυνάμεις αρνούνται τη διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικών Συνελεύσεων στους Συλλόγους.

Πάντως, το κάλεσμα του ΜΑΣ για τη διεξαγωγή των εκλογών από τους ίδιους τους φοιτητές βρίσκει έδαφος να προχωρήσει. Για παράδειγμα, Σύλλογος Σπουδαστών του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Κρήτης στην τελευταία του Γενική Συνέλευση με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε διεξαγωγή εκλογών στις 11 Μάη και τη διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης δύο εβδομάδες πριν, όπου και θα συζητηθούν ο κανονισμός εκλογών κ.ά. Οι δυνάμεις ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκαν την παραταξιοποίηση, υποστηρίζοντας πως η ΚΝΕ αποσκοπεί στη μη πολιτικοποίηση των εκλογών. Οι σπουδαστές αποφάσισαν διαφορετικά.

«Περιφερόμενος θίασος»...

Το ΜΑΣ σχολιάσει τα διαπαραταξιακά μαζέματα χαρακτηρίζοντάς τα ως... «Ο περιφερόμενος θίασος ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΕΑΑΚ-ΣΥΝ παρουσιάζει την υπερπαραγωγή "Φοιτητικές Εκλογές 2011"». Στην πρώτη πράξη αυτού του έργου, λέει το ΜΑΣ, εμφανίστηκαν οι πρόεδροι των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, 6 στελέχη της ΕΑΑΚ και ένα στέλεχος της νεολαίας του ΣΥΝ, σε αμφιθέατρο του Παντείου για να κανονίσουν πότε θα γίνουν οι εκλογές των σπουδαστών πίσω από την πλάτη των σπουδαστών. Ηταν η πρώτη μέρα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη και την ίδια ώρα με το παραπάνω μάζεμα εκατοντάδες Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ σε σχολές, έτη, εξάμηνα, εργαστήρια βρίσκονταν στο δρόμο, στα έκτακτα συλλαλητήρια του ΜΑΣ, καταγγέλλοντας τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο όπου συμμετέχει και η χώρα μας.

Στη δεύτερη παραμάζωξη που έγινε στην ΑΣΟΕΕ, λέει το ΜΑΣ, εμφανίστηκαν: Πρόεδρος ΔΑΠ με 10 ΔΑΠίτες, πρόεδρος ΠΑΣΠ με 10 ΠΑΣΠίτες, 50 ΕΑΑΚίτες και 5 μέλη της νεολαίας του ΣΥΝ, ενώ ακούστηκαν διάφορα τραγελαφικά του τύπου: «Πρόεδρος ΔΑΠ: πρέπει να καταλήξουμε σε ημερομηνία εκλογών τότε... Πρόεδρος ΠΑΣΠ: Συμφωνούμε να καταλήξουμε σε ημερομηνία αλλά τότε... Στέλεχος ΕΑΑΚ: Εμείς ήρθαμε εδώ για το άσυλο (?!). Πρόεδρος ΔΑΠ: Να πέσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Πρόεδρος ΠΑΣΠ: Εχει πέσει ήδη, μας κυβερνά το μνημόνιο. Στέλεχος ΕΑΑΚ: Εμείς ήρθαμε εδώ για το άσυλο (?!). Μετά από συνθήματα το παραμάζωμα που ονόμασαν "ΕΦΕΕ", "τεχνική γραμματεία" και άλλα διαλύεται», σημειώνει το ΜΑΣ.

Το ΜΑΣ απευθύνεται σε κάθε φοιτητή και σπουδαστή και επισημαίνει: «Θα αφήσεις τον περιφερόμενο θίασο να αποφασίσει πότε και πώς θα ψηφίσεις εσύ και οι φοιτητές του συλλόγου σου; Κανείς να μην οδηγηθεί στην απάθεια και στην αποχή λόγω της αυτής της άθλιας κατάστασης. Αν απλώς γυρίσεις το κεφάλι από την άλλη, τους κάνεις τη χάρη! Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου! Σταμάτησέ τους»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ