Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων

Phasma

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, χτες, την ημερομηνία λήξης των μαθημάτων της φετινής σχολικής χρονιάς, το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση και την περίοδο των ενδοσχολικών εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και τα ΕΠΑΛ. Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 10 Μάη και οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα σε επίπεδο σχολικής μονάδας (για την Γ' τάξη των ημερήσιων και τη Δ' τάξη των εσπερινών ΓΕΛ) θα ξεκινήσουν στις 27 Μάη και γίνουν με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα του κάθε Λυκείου.

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ (Ομάδας Β'):

Πέμπτη 12/5: Νεοελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας).

Σάββατο 14/5: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία (Γενικής Παιδείας).

Δευτέρα 16/5: Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Μαθηματικά (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων).

Τετάρτη 18/5: Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Βιολογία (Θετικής Κατεύθυνσης), Χημεία - Βιοχημεία (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης - κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης - κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Παρασκευή 20/5: Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Φυσική (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων).

Δεύτερα 23/5: Λατινικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Χημεία (Θετικής Κατεύθυνσης), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης - κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης - κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Τετάρτη 25/5: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων).

Σάββατο 11/6: Αγγλικά (ειδικό μάθημα).

Τρίτη 14/6: Ελεύθερο Σχέδιο (ειδικό μάθημα).

Τετάρτη 15/6: Γραμμικό Σχέδιο (ειδικό μάθημα).

Πέμπτη 16/6: Γερμανικά και Ισπανικά (ειδικά μαθήματα).

Παρασκευή 17/6: Γαλλικά (ειδικό μάθημα).

Σάββατο 18/6: Αρμονία και Ιταλικά (ειδικά μαθήματα).

Δευτέρα 20/6: Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (ειδικό μάθημα).

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: 92.259 για τις εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β'), 1.068 για τα Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β'), 22.010 για τα ημερήσια ΕΠΑΛ (Ομάδα Α') και 1.133 για τα εσπερινά ΕΠΑΛ (Ομάδα Α'). Εχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ