Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες και βήματα στον προσανατολισμό του αγώνα

Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν στις 5 Μάη τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας τα οποία, πέρα από τα χρόνια προβλήματα, είναι άμεσα αντιμέτωπα με τις αναδιαρθρώσεις που φέρνει ο «Καλλικράτης» και τις πολύμορφες επιπτώσεις τους. Αιχμή της κινητοποίησης είναι το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών. Κινητοποιήσεις θα γίνουν στην Αθήνα στο υπουργείο Εσωτερικών και στις υπόλοιπες πόλεις -όπου λειτουργούν τέτοια σχολεία- στις κεντρικές πλατείες.

Τα παραπάνω αποφάσισε μεταξύ άλλων η 7η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων που έγινε στις 26 και 27 Μάρτη και εξέλεξε το νέο διοικητικό συμβούλιο. Ομόφωνα η Γενική Συνέλευση κατέληξε ότι «Οι συναντήσεις που γίνονται με την πολιτική ηγεσία, μπορεί να ανατρέπουν δυσάρεστες εξελίξεις, μπορεί να λύνουν τρέχοντα ζητήματα λειτουργίας των σχολείων, όμως αν δεν αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης σε πολιτικό επίπεδο και εξουσίας, πενιχρά τα αποτελέσματα που μπορούμε να προσδοκούμε».

Ομόφωνα επίσης εκτίμησε ότι με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα οξυνθούν τα προβλήματα χρηματοδότησης στους περισσότερους δήμους με κυρίαρχο θέμα τη μετακίνηση και αποφάσισε να απευθυνθεί στους δήμους για να πάρουν θέση.

Ανάμεσα σε άλλα, οι γονείς καλούν την πολιτεία να ενισχύσει το κονδύλι για σίτιση και να καλύψει τις ανάγκες για μετακινήσεις μέσα από τον ενιαίο ανεξάρτητο δημόσιο φορέα που κατ' επανάληψη οι γονείς έχουν προτείνει στο υπουργείο. Ζητά όλοι οι καθηγητές, μόνιμοι ή αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, να βρίσκονται στα σχολεία από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Η γενική συνέλευση των γονιών πήρε θέση με ψηφίσματά της σε μία σειρά ακόμα ζητήματα, δηλώνοντας μεταξύ άλλων την αντίθεση των γονιών στην όποια μορφή εισόδου ιδιωτών στα σχολεία, αναφέροντας ως παράδειγμα τα περιβαλλοντικά προγράμματα μέσα από τα οποία επιχειρήσεις προωθούν προϊόντα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ