Πέμπτη 24 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Κλιμάκωση με επιθέσεις

IΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Σε στάση λεωφορείου στον εβραϊκό τομέα της Ιερουσαλήμ είχε τοποθετηθεί βαλίτσα με εκρηκτικά δύο κιλών που εξερράγησαν, χτες το μεσημέρι, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο σκηνές που, τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν τόσο συχνές στην πόλη. Από τη βομβιστική επίθεση σκοτώθηκε μία γυναίκα και τραυματίστηκαν 34 άλλοι άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η τελευταία βομβιστική επίθεση στο Ισραήλ ήταν επίθεση καμικάζι σε θρησκευτικό σεμινάριο στη νότια Ντιμόνα, το 2008.

Μέχρι αργά το βράδυ, δεν υπήρχε ανάληψη ευθύνης. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανέβαλε, για λίγο τουλάχιστον, την αναχώρησή του για τη Μόσχα όπου πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, ενώ τη σημασία του έχει ότι στη ρωσική πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Αμπάς. Η ισραηλινή ηγεσία κατέστησε σαφές ότι θα «προστατεύσει με κάθε τρόπο τις ζωές Ισραηλινών πολιτών» και επέρριψε την ευθύνη σε ακραίες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Την καταδίκη του εξέφρασε ο Αμπάς, αλλά και ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ, προειδοποιώντας ενάντια στην προοπτική αντιποίνων, κάτι που έκανε και η «μεταβατική» κυβέρνηση της Αιγύπτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ