Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει παραπληροφόρηση από την ΕΤ 3

Σχετικά με το θέμα των σκουπιδιών

Για συνειδητή παραπληροφόρηση και παραπλάνηση του λαού, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης την ΕΤ 3, με αφορμή τα όσα πρόβαλε από το νυκτερινό δελτίο ειδήσεων τη Δευτέρα 28 του Μάρτη, σχετικά με τις αντιδράσεις του ΠΑΜΕ για την απόφαση του Δήμου να βάλει απορριμματοφόρα ιδιωτικών εταιρειών να μαζέψουν τα σκουπίδια στην πόλη.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ που παρουσιάσθηκε, εμφανίσθηκε ότι το ΠΑΜΕ εμποδίζει την προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου να καθαρίσει η πόλη, επειδή μπλόκαρε για μία ώρα ένα από τα 5 απορριμματοφόρα ιδιωτών εργολάβων που κινητοποίησε ο Δήμος και στα οποία δούλευαν εργαζόμενοι του ιδιώτη εργολάβου.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Οι εργαζόμενοι είναι στη θέση τους και περιμένουν να εργαστούν. Το ΠΑΜΕ δεν μπλόκαρε κανένα απορριμματοφόρο του Δήμου.

Η Θεσσαλονίκη βρωμίζει εδώ και τρεις μήνες, συστηματικά και μεθοδικά για να δικαιολογήσει η διοίκηση Μπουτάρη και το νέο σύστημα εξουσίας που στήνει στην πόλη την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτες εργολάβους.

Η υπόθεση "μυρίζει" από μακριά "στήσιμο" και μεθόδευση.

Οι δικαιολογίες της διοίκησης του Δήμου για τη μεθοδευμένη απονέκρωση των υπηρεσιών του δήμου είναι για τα σκουπίδια. Τη μια δεν έχουν ανταλλακτικά. Την άλλη δεν έχουν πετρέλαιο.

Δυστυχώς, οι εκτιμήσεις της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" ότι η νέα διοίκηση του Δήμου είναι η εμπροσθοφυλακή επιχειρηματικών συμφερόντων που μυρίστηκαν "πράσινες μπίζνες", δικαιώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Πρέπει όμως η νέα διοίκηση και ο κ. Μπουτάρης να καταλάβουν ένα απλό πράγμα: Η επιχειρηματικότητα με τις πλάτες του κράτους που πάει να γίνει επιχειρηματικότητα με τις πλάτες του Δήμου, είναι αυτή που έριξε τη χώρα στην κρίση. Και την κρίση αυτή δεν την πληρώνουν ο κ. Μπουτάρης και οι συνάδελφοί του, βιομήχανοι. Τη πληρώνουν οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός.

Αν πιστεύει ο κ. Μπουτάρης και η νέα δημοτική αρχή ότι θα μετατρέψουν το Δήμο Θεσσαλονίκης σε Ανώνυμη Εταιρεία, χωρίς αντίσταση από το λαό της πόλης, είναι "βαθιά νυχτωμένοι".

Οσον αφορά το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ 3, δεν πρόκειται να διορθωθεί. Οσο αγριεύει η κυβερνητική πολιτική και η πολιτική των συνεργατών της στην τοπική διοίκηση, τόσο περισσότερα ψέματα και προβοκάτσιες θα σερβίρει σαν "έγκυρη ενημέρωση"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ