Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ
Εκβιάζουν τους συμβασιούχους

Τους μόνιμους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων βάζει μπροστά τώρα η δημοτική αρχή, προκειμένου να διασπάσει τον αγώνα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ετσι, μετά και την προχτεσινή προσπάθεια του δημάρχου να επιρρίψει στους συμβασιούχους τα προβλήματα των παιδικών σταθμών και να τους φέρει έτσι σε αντιπαράθεση με τις λαϊκές οικογένειες, χτες επιχειρήθηκε να στηθεί νέα αντιπαράθεση με το μόνιμο προσωπικό. Η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου άρχισε να ρωτά έναν έναν τους μόνιμους εργαζόμενους αν επιθυμούν να δουλέψουν παραπάνω ώρες και να αμειφθούν επιπλέον, ώστε να καλύψουν τα κενά από την απουσία των συμβασιούχων, υλοποιώντας έτσι και στην πράξη τη διασπαστική πολιτική της δημοτικής αρχής.

Μια πολιτική που επισημοποιήθηκε με τον πιο καθαρό τρόπο προχτές, όταν σε δελτίο Τύπου ο δήμαρχος, Γ. Καμίνης, επέρριψε την ευθύνη για τα προβλήματα των παιδικών σταθμών στους συμβασιούχους και στον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στην ίδια ανακοίνωση θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος καλούσε τους μόνιμους να δουλέψουν παραπάνω ώρες, με επιπλέον αμοιβή. Ενώ άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ιδιώτη για τη διανομή του φαγητού στα φιλοξενούμενα παιδιά.

Η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου ζήτησε από τους συμβασιούχους να λήξουν την κατάληψη, διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση μαζί τους. Τα παραπάνω διεμήνυσε στο Σωματείο Εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στην Επιτροπή Εργαζομένων του Δημοτικού Βρεφοκομείου η πρόεδρός του, Μ. Ηλιοπούλου, σε συνάντηση που είχε μαζί τους χτες. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι τα προβλήματα που παρουσιάζονται προϋπήρχαν και θύμισαν ότι παρέμεναν στις θέσεις τους ακόμα και όταν ήταν απλήρωτοι για δύο μήνες (Γενάρη - Φλεβάρη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ