Πέμπτη 7 Απρίλη 2011 - Κυριακή 10 Απρίλη 2011 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαιρετισμός του Ραούλ Κάστρο στο 16ο Συνέδριο της ΠΣΟ

Τους πιο θερμούς του χαιρετισμούς απευθύνει ο Πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, εκ μέρους των Κουβανών επαναστατών με επιστολή του που απευθύνει προς τον ΓΓ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και τους συνέδρους του 16ου Συνεδρίου της ΠΣΟ, που ξεκίνησαν οι εργασίες του στην Αθήνα.

Ο χαιρετισμός του έχει ως εξής:

«Σύντροφε Γιώργο Μαυρίκο, Γενικέ Γραμματέα στης Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

Σεβαστοί αντιπρόσωποι του 16ου Συνεδρίου:

Σας ευχαριστούμε για την ευγενική χειρονομία να μας καλέσετε σε αυτό το παγκόσμιο ραντεβού των εργαζομένων, οι συζητήσεις και ανταλλαγή εμπειρίας του οποίου έχουν τεράστια αξία στη συγκυρία που διανύουμε με δεδομένο ότι είσαστε οι πρωταγωνιστές της Ιστορίας ως η επαναστατική πρωτοπορία των λαών.

Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα δράσης που θα καταληχθεί στο Συνέδριο θα συμβάλει να ενισχυθεί η πάλη για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ειρήνη.

Οι επαναστάτες της Κούβας αυτή την περίοδο είμαστε αφοσιωμένοι στο καθήκον της επικαιροποίησης του δικού μας οικονομικού μοντέλου και προχωράμε μια βαθιά διαδικασία για την ισχυροποίηση των βάσεων του δικού μας σοσιαλιστικού συστήματος, που έχει ως βασική επιδίωξη την ευημερία του λαού μας.

Στο όνομα όλου του κουβανικού λαού και ειδικότερα των Κουβανών εργαζομένων που έχουν "μπει στα γεμάτα" σε αυτή την αποφασιστική μάχη, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες του 16ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Θερμούς χαιρετισμούς σε όλους, Ραούλ Κάστρο Ρους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ