Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Περιοδεία αύριο σε Μαρτίνο και Λάρυμνα

Ανακοίνωση της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, με αιχμή τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί την περιοχή του Μαρτίνου και της Λάρυμνας, αύριο, Τετάρτη 13 του Απρίλη. Στις 6 μ.μ. θα μιλήσει σε σύσκεψη γυναικών στο «Cafe Mad» στην Παραλία Λάρυμνας. Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Μαρτίνο. Καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής στη συγκέντρωση, η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ τονίζει μεταξύ άλλων:

«Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί μία πολύ σημαντική παραγωγική μονάδα, που έχει στρατηγική σημασία για την οικονομία της χώρας μας. Μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά, λειτουργώντας σαν κομμάτι ενός ενιαίου φορέα προορισμένου να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο μας. Μπορεί να ζήσει και να αναπτυχθεί καθετοποιώντας την παραγωγή της με την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που έχει, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον.

Απαραίτητη προϋπόθεση, για μια τέτοια πορεία, είναι να παίρνονται μέτρα και να λύνονται προβλήματα σε όφελος του λαού και σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων και φυσικά μια άλλη εξουσία, με διαφορετικό προσανατολισμό. Με δυνατότητα και θέληση να συγκρουστεί με τα μονοπώλια προκειμένου να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η λαϊκή εξουσία. (...)

Το ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό της περιοχής καλώντας τον να αντιδράσει και να αντισταθεί δυναμικά στην προωθούμενη πώληση της ΛΑΡΚΟ. Στην ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων του κράτους, που αποκτήθηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα του λαού. (...)

Απαραίτητη προϋπόθεση για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ είναι η πλατιά συσπείρωση των εργαζομένων της αλλά και όλου του λαού της περιοχής, που θα εκφράσει πρακτικά και συγκεκριμένα την έλλειψη εμπιστοσύνης σε αυτούς που χρόνια την διαχειρίζονται. Σε εκείνους που με μισόλογα σπέρνουν την ηττοπάθεια για να καλλιεργήσουν τη συναίνεση και το συμβιβασμό.

Η επιτυχία του αγώνα θα κριθεί από την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, που παράλληλα θα πρέπει να γίνεται, πιέζοντας τις αντιλαϊκές πολιτικές και όσους τις υλοποιούν. Από την αταλάντευτη προώθηση των αιτημάτων:

  • Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Ενταξή της σε ενιαίο φορέα διαχείρισης του ορυκτού πλούτου της χώρας, που πρέπει να συσταθεί.
  • Σχεδιασμένη ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμός της παραγωγικής μονάδας, που πρέπει να συνδυαστεί με καθετοποίηση της παραγωγής.
  • Οσοι δουλεύουν στη ΛΑΡΚΟ, μόνιμοι εργάτες της. Προσλήψεις εκεί που χρειάζεται. Ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες δουλειάς.
  • Διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
  • Μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος στην περιοχή. Αντιμετώπιση του προβλήματος της σκουριάς.

Το εργοστάσιο με τους εργάτες ενωμένους, κάθε σωματείο και σύλλογος, τα χωριά και ο δήμος της περιοχής, πρέπει να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα. Πρέπει να εξασφαλίσουν τη δραστήρια συμμετοχή όλων των εργαζομένων του χώρου λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, αλλά και κάθε συμπαράσταση πέρα από αυτόν.

Το ΚΚΕ σε κάθε περίπτωση θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί σε αυτήν την κατεύθυνση, μένοντας σταθερά και αταλάντευτα πλάι στους εργάτες που παλεύουν για το δίκιο τους. Για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ