Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Με πόδια και με χέρια υπέρ των νέων ανατροπών

Αξιοποιεί κάθε μέσο για να προχωρήσουν και να επεκταθούν τα μέτρα που ζητάει το κεφάλαιο

Στήριξη στην κυβέρνηση ακόμα και με αφορμή τις δήθεν εσωκομματικές διαφωνίες, προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό της για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Με προφανή στόχο την άσκηση πίεσης για την εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων που πρόκειται να εγκρίνει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση, η ηγεσία της ΝΔ ανέδειξε ως μείζον ζήτημα τις δήθεν διαφωνίες και το θέατρο που παίχτηκε στην ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας μάλιστα αγωνία για την τύχη της κυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής της!

«Πώς θα προχωρήσει η κυβέρνηση; Ποιες είναι οι συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία; Τι κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Με ποιους συντάσσεται και με ποιους αντιτάσσεται;», ήταν τα χαρακτηριστικά ερωτήματα που έθεσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σχολιάζοντας την «επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά του υπουργού Οικονομικών στην συνεδρίαση της ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ την περασμένη βδομάδα. Μάλιστα ο Γ. Μιχελάκης έκανε λόγο για επεισόδιο που «δείχνει απόλυτη και καθολική διαφωνία των βουλευτών του αρμόδιου τομέα με τον αρμόδιο υπουργό» (!)

Στην πραγματικότητα, η ηγεσία της ΝΔ επιδιώκει να εκφράσει την αγωνία συνολικά της πλουτοκρατίας για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να «χαλαρώσει» τους ρυθμούς της αντιλαϊκής επίθεσης, εξαιτίας της διογκούμενης λαϊκής αγανάκτησης για την πολιτική της. Στο όνομα ότι «η διακυβέρνηση του τόπου δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ», δεν διστάζει να αξιοποιεί κάθε μέσο για να σπρώξει στην κατεύθυνση της ταχείας υλοποίησης των βάρβαρων μέτρων, για τα οποία έτσι και αλλιώς δεν έχει ψελλίσει την παραμικρή, έστω και φραστική, διαφωνία. Αντίθετα, με τη στάση της έχει καταστήσει σαφές ότι έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

«Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και η εκλογολογία βλάπτει την πολιτική σταθερότητα, κλυδωνίζει το κλίμα στην αγορά και αν θέλετε και τη δική μου εκτίμηση, κλυδωνίζει το κύρος της χώρας, όπου είναι απαραίτητο όταν βγαίνει στις αγορές ή στο πλαίσιο αν θέλετε της ΕΕ και διαπραγματεύεται και πρέπει να διαπραγματεύεται για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν ό,τι καλύτερο κάτω από αυτές τις κρίσιμες συγκυρίες γι' αυτή τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον Φλας) ο τομεάρχης Παιδείας Α. Σπηλιωτόπουλος, δίνοντας το στίγμα έμπρακτης συναίνεσης που επικρατεί με το ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ επί της ουσίας υπερψηφίζει το νομοσχέδιο για την διάδοση του τζόγου και των τυχερών παιχνιδιών που προωθείται από την κυβέρνηση, προβάλλοντας ως προϋπόθεση - άλλοθι «να συνοδεύεται από επαρκείς κανόνες προστασίας των καταναλωτών». Ταυτόχρονα, κάλεσε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει την αξίωση των ακτοπλόων εφοπλιστών στο όνομα ότι «οι ζημιές ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ», επικαλούμενη δημαγωγικά και προκλητικά την «οικονομική ανάπτυξη των νησιών και την επιβίωση των κατοίκων τους».

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ προσφέρει στήριξη στον Π. Ψωμιάδη, ενώ όπως ανακοινώθηκε, ο Αντ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση μαζί του την Παρασκευή, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», πριν αναχωρήσει για την περιοδεία του σε Ξάνθη, Ροδόπη και Εβρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ