Παρασκευή 15 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
Αξιώνουν φτηνούς εργάτες, ζωτικό χώρο και κρατικό χρήμα

Φουλάρουν τις αντιλαϊκές μηχανές ενόψει των κυβερνητικών ανακοινώσεων με τα νέα πακέτα μέτρων

Η λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, η «ευέλικτη εργασία», οι μαζικές «απελευθερώσεις» επαγγελμάτων και υπηρεσιών, η απόσπαση φρέσκου ζωτικού χώρου και από πάνω ζεστό κρατικό χρήμα, επιδοτήσεις μαζί και με άλλα «κίνητρα» είναι στους άμεσους στόχους για τους μεγαλοβιομηχάνους και τα άλλα σαπρόφυτα που «στεγάζονται» στο ΣΕΒ.

Στους στόχους αυτούς αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ, του οργάνου του ΣΕΒ, Γ. Στουρνάρας, ενόψει και της σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης, του ορυμαγδού με τα νέα πακέτα που για λογαριασμό τους «κλειδώνουν» σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι «μεταρρυθμίσεις» που έχουν βάλει μπροστά είναι βγαλμένες μέσα από το συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό της πλουτοκρατίας, με τον εκπρόσωπο του ΣΕΒ, σε ομιλία του στο πλαίσιο εκδήλωσης για τις επενδύσεις στο «Μέγαρο Μουσικής», να εστιάζει στα παρακάτω:

  • Ενίσχυση ευελιξίας στην αγορά εργασίας, με τρόπους όπως η «αντικατάσταση κλαδικών συμβάσεων από επιχειρησιακές».
  • Οι τομείς «επενδύσεων» που έχουν βάλει στο μάτι αφορούν σε : οδικούς άξονες, λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις, ανανεώσιμες και συμβατικές πηγές ενέργειας, ενεργειακά δίκτυα, ορυκτό πλούτο, τηλεπικοινωνίες κ.ά. Είναι δηλαδή αυτά που τους έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση με τις ιδιωτικοποιήσεις - μαμούθ, ύψους 50 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΙΟΒΕ οι «επενδύσεις» αυτές, μέσα στα 3 επόμενα χρόνια, μπορεί να φτάσουν στα 60 δισ. ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει η διαδικασία του λεγόμενου «φαστ τρακ», δηλαδή η «αξιοποίηση» χωρίς χρονοτριβή και οποιαδήποτε παρεμβολή από Αρχαιολογία, Πολεοδομία κ.ά.
  • Παραπέρα ώθηση των «επενδύσεων» της πλουτοκρατίας με κρατικές ενισχύσεις από τον «αναπτυξιακό νόμο», το «Εθνικό Ταμείο για την Επιχειρηματικότητα» και από άλλους μηχανισμούς.
  • «Απελευθερώσεις» για περίπου 70 επαγγέλματα, προκειμένου να ενισχύσουν τον «ανταγωνισμό στις αγορές».
  • Την κατάργηση των «100 εμποδίων» στην επιχειρηματικότητα και τις λεγόμενες επενδύσεις.
O Γ. Γραμματίδης

«Γην και ύδωρ» αξίωσε για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου ο πρόεδρος του Εμπορικού Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γ. Γραμματίδης προκειμένου να γίνει η Ελλάδα «ανταγωνιστική και φιλική στην επιχειρηματικότητα» . Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση επανέλαβε τις ωμές και αντιδραστικές αξιώσεις του κεφαλαίου για εκχώρηση στην κερδοσκοπική του δράση όλων των τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, από το δημόσιο τομέα, την ενέργεια και τις συγκοινωνίες μέχρι τη δημόσια περιουσία, την παιδεία και την έρευνα. Εκανε λόγο για «εξάντληση κάθε νόμιμης δυνατότητας του κράτους να εξασφαλίζει επενδυτικά κίνητρα και να διευκολύνει και απλοποιεί τις κάθε μορφής αδειοδοτήσεις επενδύσεων», ζήτησε εκ νέου «εισαγωγή ευέλικτων μορφών εργασίας», καθορισμό των χρήσεων γης κατά τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και «καθολικές και όχι μερικές αποκρατικοποιήσεις». Για όλα αυτά απαίτησε «αταλάντευτη προσήλωση της κυβέρνησης στη διαδικασία της ταχείας και ασυμβίβαστης ολοκλήρωσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» και συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ