Παρασκευή 15 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΑΝΙΑ - ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αντιδρούν στο χαράτσι του Κέντρου Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα

Σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 18 Απρίλη, στις 10 το πρωί, έξω από το Κέντρο Υγείας Κισσάμου στα Χανιά, καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος πρώην Δήμου Μήθυμνας, ενάντια στο χαράτσι των πέντε ευρώ.

Με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και το νέο χαράτσι που επιβάλλει, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα ακόμη εμπόδιο που στήνει ώστε να μειωθεί ακόμα περισσότερο η πρόσβαση των φτωχών αγροτών, των εργαζομένων, των ανέργων και γενικά της λαϊκής οικογένειας στις όποιες υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας έχουν απομείνει στην ύπαιθρο αλλά και στα αστικά κέντρα.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με όλα αυτά τα μέτρα που παίρνουν, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, θέλουν ουσιαστικά να παραδώσουν πλήρως την Υγεία - Πρόνοια στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Ξέρουμε ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πολλά χρόνια πριν την κρίση είχαν πάρει και ετοιμάζονταν να πάρουν και αυτά τα μέτρα, για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας γιατί υπηρετούν τις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου», τονίζει.

Ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, μαζί με τους υγειονομικούς υπαλλήλους, το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, να συγκροτήσουν επιτροπές, να εμποδίσουν την είσπραξη του χαρατσιού, ως πρώτη αντίδραση στα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε, παίρνει και ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση. Nα διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων και αποκλειστικής απασχόλησης εργαζομένων, κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών και πληρωμών στον κλάδο της Υγείας, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών - συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ