Κυριακή 21 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Ενα πρωτότυπο «Συγχώνευσης»

Τα αντίθετα συνδυάζει η Nissan με το Fusion που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «Συγχώνευση». Ετσι, παίρνοντας τη συνηθισμένη φόρμα ενός αυτοκινήτου salloon και με μια σειρά παρεμβάσεις να την αναμορφώσει πλήρως. Η γραμμή δίνει την αίσθηση του ενιαίου, αφού καπό, καμπίνα και πορτ-παγκάζ αποτελούν μια συνέχεια. Δίπλα στις απαλές γραμμές συνυπάρχουν επιθετικά χαρακτηριστικά. Δίπλα στα παραδοσιακά συνυπάρχουν χάι-τεκ στοιχεία, όπως οι μικροκάμερες που έχουν αντικαταστήσει τους κλασικούς καθρέφτες. Τα χερούλια έχουν αντικατασταθεί από κρυφές θήκες που αποκαλύπτονται με ένα άγγιγμα αφού ενεργοποιούνται με την αφή. Υψηλή τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί στα φώτα όπου έχουν συνδυαστεί οπτικές ίνες, ράβδοι χαλαζία και εξαιρετικά προηγμένη σχεδίαση.

Η ισορροπία μεταξύ των διαφορετικών υλικών γίνεται περισσότερο εμφανής με το συνδυασμό του δέρματος με το αλουμίνιο και το πλέξι - γκλας. Η εξωτερική σχεδίαση που προσομοιάζει με αυτή, αυτοκινήτου ενός όγκου, έχει αποδώσει πλούσιους εσωτερικούς χώρους που λόγω και των τεσσάρων αυτονομημένων θέσεων εξασφαλίζουν ένα εξαιρετικά άνετο περιβάλλον. Αυτή η άνεση είναι απαραίτητη και για την ασφαλή χρήση των προηγμένων συστημάτων ψυχαγωγίας και του ηλεκτρονικού υπολογιστή που διαθέτει οθόνη TFT τοποθετημένη στο κέντρο.

Στην κατασκευή αυτού του πρωτοτύπου έχουν χρησιμοποιηθεί και νέα υλικά, όπως το techno-Tataun, ένα υφαντό κάλυμμα του οποίου το ανθεκτικό νήμα ιριδίζει, φωτίζοντας τα πόδια των επιβατών. Στο φωτισμό έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία οι σχεδιαστές και σε συνεργασία με την Philips δημιούργησαν ένα σύστημα οπτικών ινών που επιτρέπει να χρωματίζουν το περιβάλλον ανάλογα με τα γούστα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ