Κυριακή 21 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Dublo, για διπλή χρήση

Ενα πολυχρηστικό μοντέλο παρουσιάζει η Fiat. Πρόκειται για το Dublo, που ανήκει στην κατηγορία των MPV (όχημα πολλαπλών χρήσεων), υποσχόμενο ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε ανάγκη. Το πλεονέκτημά του είναι οι μικρές για τέτοιο όχημα διαστάσεις (μήκος 4,16 μ., πλάτος 1,71 μ.) σε συνδυασμό με την ευρυχωρία, την πρακτικότητα και την ευελιξία. Η δυνατότητα μεταφοράς πέντε ατόμων συνοδεύεται από τη χωρητικότητα-ρεκόρ των 750 λίτρων του χώρου αποσκευών. Η δυνατότητα αυτή, δε, μπορεί να αυξηθεί στα 3.000 λίτρα όταν διπλώσει το πίσω κάθισμα. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τις όποιες τουριστικές ή σπορ δραστηριότητες, το Dublo μπορεί να ικανοποιήσει και επαγγελματικές ανάγκες. Πρόσθετα διατίθενται σχάρες οροφής και ειδικά καλύμματα οροφής με ειδικά σχεδιασμένο άνοιγμα που επιτρέπει αποθήκευση μεγάλου μήκους αντικειμένων. Χώροι για αποθήκευση μικροαντικειμένων υπάρχουν φυσικά και στην καμπίνα των επιβατών, με το ράφι οροφής να δείχνει τον πολυμορφικό χαρακτήρα του μοντέλου.

Η άνεση και η καλή φιλοξενία αποτελούν σχεδιαστικές αρχές για το Dublo. Η επιφάνεια των τζαμιών μαρτυρά καλή ορατότητα, «αέρα» και αίσθηση άνεσης και οι συρόμενες πλευρικές πόρτες ευκολία πρόσβασης και φόρτωσης. Στα τεχνολογικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζει ένας κόμβος πληροφοριών-τηλεματικής με ραδιοεπικοινωνία, τηλέφωνο GSM, δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και σύστημα υπηρεσιακών κλήσεων για κλήσεις έκτακτης ανάγκης.

Το αμάξωμα έχει περάσει, σύμφωνα με τη Fiat, επιτυχώς τις δοκιμές πρόσκρουσης, ενώ για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών των καθημερινών μικροσυγκρούσεων φροντίζουν οι μεγάλοι προφυλακτήρες, οι πλευρικές ταινίες και τα ειδικά σχεδιασμένα συστήματα στήριξης προβολέα. Για την κακιά στιγμή η Fiat εφοδιάζει το Dublo με έξι αερόσακους. Θα υπάρχει και έκδοση Cargo, για μεταφορά αντικειμένων 3,2 τ.μ. που θα αυξάνονται σε 3,8 στην έκδοση με την υπερυψωμένη οροφή που θα κυκλοφορήσει αργότερα. Η έκδοση θα έχει πίσω πόρτες με δύο φύλλα, τις μεγαλύτερες συρόμενες πόρτες στην κατηγορία με πλάτος 70 εκ. και ωφέλιμα φορτία 625 και 805 κιλά.

Για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των ξεχωριστών αναγκών διατίθενται 26 διαφορετικές διαμορφώσεις αμαξώματος (με 3, 4 ή 5 πόρτες) και δύο επίπεδα εξοπλισμού SX και ELX, ενώ για το Cargo τα επίπεδα εξοπλισμού είναι S και SX.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα 1.200άρι βενζινοκινητήρα 65 ίππων ή ένα ντιζελοκινητήρα 1.900 κ.εκ. με ισχύ 63 ίππων. Θα ακολουθήσουν ένας ισχυρότερος 16βάλβιδος 1.600άρης, 103 ίππων, και ένας τουρμποντίζελ 100 ίππων. Το Dublo θα ντύνεται με δέκα διαφορετικά χρώματα, θα υποστηρίζεται από μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων ώστε να προσαρμόζεται σε ειδικές ανάγκες, όπως μεταφορά ευπαθών αγαθών, κινητά εργαστήρια κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ