Κυριακή 17 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Εκδρομή στην Πάρνηθα για μαθητές Γυμνασίου

Την Τρίτη 19 Απρίλη, αναχώρηση 9.30 π.μ. από Περισσό

Με μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση που συνδυάζει την ψυχαγωγία, την επαφή με τη φύση, τον προβληματισμό για ζητήματα του περιβάλλοντος, το ΚΣ της ΚΝΕ απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου από την Αθήνα, τον Πειραιά, την Αττική και τους καλεί την Τρίτη 19 Απρίλη σε μια ημερήσια εκδρομή στην Πάρνηθα. Οι μαθητές θα μεταφερθούν δωρεάν με πούλμαν και η αναχώρηση έχει οριστεί για τις 9.30 π.μ. από την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Στο πλαίσιο της εκδρομής θα γίνει περιήγηση σε μονοπάτι του βουνού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το τόσο κοντινό πνεύμονα πρασίνου της Αττικής, τον οποίο ωστόσο πολλοί δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να επισκεφτούν, πόσο μάλλον με τρόπο οργανωμένο. Να απολαύσουν την ομορφιά του βουνού, αλλά να γίνουν και μάρτυρες της μεγάλης καταστροφής που συνέβη με τις πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων, με οδυνηρό αποτέλεσμα: 56.000 στρέμματα στην Πάρνηθα κάηκαν μόνο το καλοκαίρι του 2007, από τη συνολική έκταση των 38.000 στρεμμάτων στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού κάηκαν τα 15.723 και από τα 29.500 στρέμματα ελάτης κάηκαν τα 20.488. Ο παραπάνω απολογισμός συμπληρώνεται από τις αποφάσεις της πολιτείας που παραχωρούν εκτάσεις σε ιδιώτες, αναδεικνύοντας ότι με τους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς, δεν μπορεί να υπάρξει προστασία και αποτελεσματική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος προς όφελος του λαού.

Στη διάρκεια της εκδρομής, οι νέοι επισκέπτες θα οργανώσουν αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.

Επίσης έχει ήδη προγραμματιστεί συζήτηση με αφορμή το βιβλίο «Ανθρωπος αυτός ο γίγας». Με φόντο το φυσικό περιβάλλον, οι μαθητές θα μιλήσουν για «ένα συναρπαστικό αληθινό "παραμύθι" για το μεγαλύτερο κατόρθωμα του ανθρώπου, το χωρισμό του από το βασίλειο των ζώων, τη μετατροπή του σε "κοινωνικό ον", την εξανθρώπισή του. Ο άνθρωπος είναι προϊόν της ίδιας της εργασίας του με κύριο χαρακτηριστικό την ανάπτυξη της ικανότητας παρέμβασής του στη φύση» όπως αναφέρεται στον πρόλογο του βιβλίου, το οποίο θα διατίθεται στο χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Οργανώσεις της ΚΝΕ και στο τηλέφωνο: 6942.693.007.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ