Πέμπτη 21 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία Θεατρικού Μουσείου

Απονεμήθηκαν την περασμένη Δευτέρα τα θεατρικά Βραβεία της διετίας 2008 - 2010, από το Κέντρο Μελέτης και Ερευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικό Μουσείο. Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου, κατήγγειλε το γεγονός ότι το ΥΠΠΟΤ δεν κατέβαλε ακόμη την επιχορήγηση που οφείλει στο Θεατρικό Μουσείο, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι και το ΙΚΑ να είναι απλήρωτοι και ο ίδιος να κινδυνεύει να δικαστεί κατηγορούμενος για χρέη.

Τιμήθηκαν οι ηθοποιοί Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Κων/νος Μαρκουλάκης, ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο εικαστικός Αγγελος Παπαδημητρίου, η σκηνογράφος Λαλούλα Χρυσικοπούλου, ο συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου, ο χορογράφος Χάρης Μανταφούνης, οι συγγραφείς Γιάννης Μαυριτσάκης, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας και η μεταφράστρια Τζένη Μαστοράκη.

Εκτακτη τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Χρήστο Τσάγκα, που έφυγε ξαφνικά πριν λίγες μέρες από τη ζωή. Παράλληλα, απονεμήθηκαν και τιμητικά βραβεία, για τη συνολική τους προσφορά στο χώρο του θεάτρου, στους Τάνια Σαββοπούλου, Μάρω Κοντού, Γιάννη Βόγλη, Στάθη Ψάλτη, Εύη Γαβριηλίδη, Νίκο Στεφάνου, Σταύρο Ξαρχάκο, Ρένα Καμπαλάδου, Κώστα Μουρσελά, Τάσο Ρούσσο και Γιάννη Κόκκο.

Δεν ήταν παρόντες για να παραλάβουν τα βραβεία τους οι: Λαλούλα Χρυσικοπούλου, Χάρης Μανταφούνης, Σταύρος Ξαρχάκος, Εύης Γαβριηλίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ