Παρασκευή 22 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΕ
Ζητά από εργαζόμενους να αποδεχτούν αύξηση του ωραρίου

Να «νομιμοποιήσει» τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της για να διευκολύνει την εφαρμογή τους, προσπαθεί η εργοδοσία στον ΟΤΕ, καλώντας εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα τηλεφωνικά κέντρα (είναι κυρίως φοιτητές) να υπογράψουν τροποποιητική σύμβαση για να αυξηθεί το ωράριο εργασίας τους από τρεις ώρες και 35 λεπτά σε τέσσερις ώρες τη μέρα. Η αύξηση αυτή είναι απόρροια του γενικότερου σχεδιασμού για αύξηση του ωραρίου των «μονίμων» από 7 ώρες και 40 λεπτά σε 8 ώρες, την οποία η εργοδοσία έχει ανακοινώσει ότι θα εφαρμόσει από τις αρχές Μάη.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) για να εφαρμόσει η εργοδοσία το σχεδιασμό της «τόλμησαν και να απειλήσουν τους συναδέλφους, που δε δέχτηκαν να υπογράψουν, με απόλυση». Με την ίδια ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους «να μη βάλουν την υπογραφή τους στην κατάργηση οποιουδήποτε δικαιώματός τους, να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία». Παράλληλα, το ΣΕΤΗΠ έκανε, χτες, παρέμβαση για το ζήτημα στους εκπροσώπους της εργοδοσίας στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στην οδό Αθηνάς, απαιτώντας να σταματήσουν τώρα οι σχεδιασμοί και οι πιέσεις στους εργαζόμενους.

Με άλλη ανακοίνωσή του, το ΣΕΤΗΠ αναφέρεται στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη «WIND» ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους. Σημειώνει ότι η εργοδοσία της «WIND» όπως και το σύνολο των εταιρειών στον κλάδο θα συνεχίσουν αμείωτα την αντεργατική επίθεση. Υπογραμμίζει ότι η αποτελεσματικότητα του αγώνα κρίνεται από το κατά πόσο βάζει εμπόδια στην υλοποίηση των εργοδοτικών σχεδιασμών, των μονοπωλίων και, από το αν οι αγώνες ανοίγουν το δρόμο για ουσιαστική ρήξη και ανατροπή με την υπάρχουσα κατάσταση προς όφελος της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ