Παρασκευή 22 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Με ένα 12σέλιδο κείμενο, η αυτοαποκαλούμενη «Επαναστατική Οργάνωση 6η Δεκέμβρη» ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας στην εφορία του Ν. Κόσμου που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Πυθέου και Νεοκλέους, στις 23 του περασμένου Μάρτη. Αγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» και ενημέρωσε πως το κείμενο βρισκόταν σε φορητό αποθηκευτικό μέσο υπολογιστή και πως είχε αφεθεί στη διασταύρωση των οδών Κομνηνών και Φραντζή στα Εξάρχεια.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα μπορεί να απαιτήσει την πληρωμή της νόμιμης αποζημίωσης, καθώς και αποζημίωση για ηθική βλάβη, σε περίπτωση που ο εργοδότης μειώσει τις ώρες εργασίας με παράλληλη μείωση των αποδοχών, χωρίς τη συγκατάθεση του εργαζόμενου, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου. Οπως αναφέρεται στην αρεοπαγίτικη απόφαση, η μονομερής από τον εργοδότη βλαπτική μεταβολή των όρων μιας εργασιακής σύμβασης δίνει το δικαίωμα στον υπάλληλο να τη θεωρήσει ως άτακτη καταγγελία και να απαιτήσει αποζημίωση ή να αξιώσει την τήρηση των όρων της σύμβασης που είχε υπογράψει.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ: Τραγικό θάνατο βρήκε, χτες λίγο πριν τις 8 το πρωί, άνδρας ηλικίας 69 χρονών, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενη αμαξοστοιχία σε διάβαση κοντά στη συνοικία Αγίου Γεωργίου, μέσα στη Λάρισα. Τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ερευνώνται, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Νεάπολης Συκεών να λειτουργήσει τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και χτες Πέμπτη και όλη την επόμενη εβδομάδα (εκτός από τη Δευτέρα), κατά παράβαση του πρότυπου κανονισμού (12065/2002 ΚΥΑ) για τη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που έχει ισχύ νόμου και εφαρμόζεται υποχρεωτικά πανελλαδικά. Ο πρότυπος κανονισμός προβλέπει ότι οι παιδικοί σταθμοί δε λειτουργούν από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά. Ετσι λοιπόν ο Σύλλογος Εργαζομένων χτες κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του δημάρχου Νεάπολης Συκεών Σ. Δανιηλίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ