Σάββατο 23 Απρίλη 2011 - Κυριακή 24 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Επερώτηση για τη μόλυνση της Κάρλας

Επερώτηση για τη μόλυνση της λίμνης Κάρλας κατέθεσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο κείμενο της επερώτησης οι Β. Μπούτας, Ν. Γκατζής και Β. Κρανιάς επισημαίνουν: «Το έργο της ανασύστασης της Λίμνης Κάρλας προβλέπει πως ο συλλεκτήρας Σ4 θα διοχετεύει στον ταμιευτήρα τα χειμερινά νερά του Πηνειού μέσω της τάφρου Τ2.

Οπως είναι γνωστό, ο Πηνειός είναι πλέον από τους πιο μολυσμένους ποταμούς της Ευρώπης. Αιτία, η εγκληματική ενέργεια που συνεχίζεται για χρόνια από ορισμένους επιχειρηματίες της Θεσσαλίας, οι οποίοι διοχετεύουν τα επικίνδυνα βιομηχανικά - βιοτεχνικά απόβλητά τους στον Πηνειό και στους παραποτάμους που καταλήγουν σ' αυτόν και μάλιστα με την έγκριση των αρμοδίων αιρετών και της κυβέρνησης.

Ολη αυτή η κατάσταση μαζί με άλλες πηγές ρύπανσης, όπως είναι φανερό, θα οδηγήσει τη λίμνη Κάρλα - αν δεν την έχει οδηγήσει - και κατ' επέκταση τον Παγασητικό σε υπερκορεσμό επικίνδυνων και μολυσματικών υγρών αποβλήτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λίμνη, τον Παγασητικό, το υπέδαφος, τους υδροφόρους ορίζοντες και την υγεία και ζωή των Θεσσαλών και κυρίως των κατοίκων της Μαγνησίας.

Ηδη οι πρώτες μετρήσεις που έκανε το Υπουργείο Περιβάλλοντος (26/3/2011) αποτυπώνουν το περιβαλλοντικό πρόβλημα σε όλες τις διαστάσεις που συντελείται στην Κάρλα.

Επερωτάται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τι μέτρα άμεσα σκοπεύει να πάρει για την εξυγίανση του Πηνειού, ώστε το νερό που θα διοχετεύεται από το ποτάμι στην Κάρλα να είναι καθαρό και αμόλυντο και ποια μέτρα θα επιβληθούν εναντίον των επιχειρηματιών και άλλων φορέων ρύπανσης, οι οποίοι, με μόνο στόχο το κέρδος, αδιαφορούν και καταστρέφουν το οικοσύστημα του Πηνειού και σε συνέχεια την Κάρλα και τον Παγασητικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ