Πέμπτη 28 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
Καταγγέλλει την έκδοση του Κολομβιανού αγωνιστή

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει με αγανάκτηση την έκδοση από τη Βενεζουέλα στην Κολομβία, ύστερα από τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο του Καράκας, του αγωνιστή Χοακίν Πέρες Μπεσέρα, σουηδικής υπηκοότητας, διευθυντή του Πρακτορείου Ειδήσεων Νέα Κολομβία (ANNCOL), με έδρα τη Στοκχόλμη. Ο Μπεσέρα, που κατηγορείται ότι είναι μέλος των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC-EP) ζει από το 1994 σαν πολιτικός πρόσφυγας στη Σουηδία, επειδή κινδύνευε η ζωή του, όντας μέλος της Πατριωτικής Ενωσης, του συνασπισμού κομμάτων που υπήρξε θύμα πραγματικής γενοκτονίας από τις διάφορες κυβερνήσεις της Κολομβίας, με περίπου 5.000 νεκρούς τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για μια ακόμα σύλληψη στο κυνήγι μαγισσών που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση της Κολομβίας από το 2008 σε όλο τον κόσμο στα πλαίσια των «ευρημάτων» των περίφημων ηλεκτρονικών υπολογιστών του Ραούλ Ρέγες που υποτίθεται ότι βγήκαν αλώβητοι από τους βομβαρδισμούς του στρατοπέδου του στο Εκουαδόρ. Είναι η δεύτερη σύλληψη και έκδοση επαναστάτη από την κυβέρνηση του Ούγο Τσάβες, στα πλαίσια των συμφωνιών του με την κυβέρνηση Σάντος της Κολομβίας, μετά την παράδοση τριών ανταρτών πριν από μερικούς μήνες.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας για τη σύλληψη και έκδοση του Κολομβιανού δημοσιογράφου και αγωνιστή και απαιτούμε από την κυβέρνηση της Κολομβίας την άμεση απελευθέρωσή του. Καλούμε τον ελληνικό λαό να στηρίξει τον πολύπλευρο και με όλα τα μέσα αγώνα του λαού της Κολομβίας ενάντια στην αντιδραστική κυβέρνηση του Χουάν Μανουέλ Σάντος και να απαιτήσει τη χωρίς όρους απελευθέρωση του Χοακίν Πέρες Μπεσέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ