Παρασκευή 29 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Ετοιμάζονται για την κρίσιμη μάχη

Σε μαζική εκδήλωση αφιερωμένη στην εργατική Πρωτομαγιά, μετατράπηκε η χτεσινή σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά που διοργάνωσαν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, στην αίθουσα συνελεύσεων της Ενωσης Μηχανικών. Στο κάλεσμα των σωματείων ανταποκρίθηκαν ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων που κατέκλυσαν την αίθουσα, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία σπουδαστών από τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της αυριανής βάρδιας του μηχανοστασίου και της κουβέρτας. Παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ενωσης Μαγείρων, Γ. Αντωνόπουλος, με μέλη της διοίκησης της Ενωσης.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Α' γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, Θ. Ευαγγελάκης, ενώ έγινε παρέμβαση από τον πρόεδρο της Ενωσης Μηχανικών, Σ. Τσιμπόγλου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προβολή DVD για τους εργατικούς ταξικούς αγώνες.

Κόντρα στις υποταγμένες στα κελεύσματα των εφοπλιστών δυνάμεις στη διοίκηση της ΠΝΟ, που αποφάσισαν να «τιμήσουν» την 1η Μάη με 4ωρη στάση εργασίας,, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και η Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Για τα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά η απεργία θα διαρκέσει από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 30 Μάη ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 1η Μάη. Τα ρυμουλκά θα μείνουν δεμένα από τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής ως τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Τα οργανωτικά μέτρα που καθορίστηκαν προβλέπουν, συγκέντρωση των δυνάμεων περιφρούρησης στις 5.30 το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Καραϊσκάκη, προκειμένου να πάρουν τη θέση τους στη συνέχεια πάνω στους καταπέλτες. Στις 9 το πρωί, στο τμήμα του λιμανιού όπου αποπλέουν τα πλοία του Αργοσαρωνικού, θα γίνει η προσυγκέντρωση των σωματείων του Πειραιά, όπου στη διάρκειά της μπροστά στους καταπέλτες θα γίνει εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ