Παρασκευή 29 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Υπέγραψαν πρωτόκολλο ανακύκλωσης των ανέργων

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Χρήματα στους επιχειρηματίες και προγράμματα στυγνής εκμετάλλευσης των ανέργων με ταυτόχρονο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, παρουσίασε χτες η υπουργός Εργασίας, Λ. Κατσέλη, αυτή τη φορά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Σ' αυτό το πλαίσιο υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της υπουργού και του περιφερειάρχη Γ. Μαχαιρίδη για την υλοποίηση του Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος Στήριξης της Εργασίας (ΤΟΠΣΑ).

Την ίδια στιγμή, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας διοργανώθηκε συγκέντρωση εργαζομένων, μαθητών, γυναικών, αυτοαπασχολούμενων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ και της ΠΑΣΕΒΕ. Με πανό και συνθήματα οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την πολιτική ενίσχυσης των επιχειρηματιών και εκμετάλλευσης των ανέργων και απαίτησαν ουσιαστικά μέτρα προστασίας τους.

Η υπουργός ανέφερε ότι ήδη στο Νότιο Αιγαίο έχουν επιδοτηθεί οι επιχειρηματίες για να διατηρήσουν 1.880 θέσεις εργασίας, δηλαδή για να απασχολήσουν τζάμπα εργαζόμενους. Ανέφερε ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για τη Στήριξη δήθεν της Εργασίας που υλοποιεί η κυβέρνηση προβλέπεται η μεταφορά πόρων ύψους πάνω από 5,2 εκατομμύρια ευρώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση και στο πλαίσιο της προσπάθειας εφαρμογής και διεύρυνσης της Κοινωνικής Εργασίας προωθείται, όπως είπε, η απασχόληση 900 ανέργων σε δράσεις κοινωφελούς εργασίας, οι οποίοι θα πληρώνονται με τον εξευτελιστικό μισθό των 625 ευρώ και μόνο για πέντε μήνες. Η υπουργός ανακοίνωσε και την υλοποίηση του ΤΟΠΣΑ που προβλέπει 1.200 νέες θέσεις εργασίας, το οποίο θα είναι, όπως είπε, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας, δηλαδή κατάρτιση ειδίκευση για τις ανάγκες των επιχειρηματιών.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων «καταγγέλλει τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία της τοπικής διοίκησης, που θα διοχετεύουν στο μεγάλο κεφάλαιο - στην περιοχή μας κύρια στους μεγαλοξενοδόχους - πάμφθηνο αναλώσιμο εργατικό δυναμικό, για την παραπέρα κερδοφορία τους». Ακόμα καταγγέλλει «τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΕΚΡ, που σε πρόσφατη συνεδρίαση τάχθηκε με όλη αυτή τη διαδικασία της ψήφισης του Τοπικού Συμφώνου Απασχόλησης, στηρίζοντας το κεφάλαιο στην περιοχή μας και όχι μόνο» και καλεί τους εργαζόμενους «να παλέψουν ώστε να καταργήσουν στην πράξη τη σύμβαση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αβαντάρει τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (2014-07-24 00:00:00.0)
Διαφημίζουν τη Διά Βίου εκμετάλλευση ανέργων και νέων (2012-03-23 00:00:00.0)
Προσαρμόζεται στις ανάγκες των επιχειρήσεων (2004-03-03 00:00:00.0)
Ούτε μία νέα θέση εργασίας την πενταετία 1998-2002 (2003-03-12 00:00:00.0)
Μισό εκατομμύριο άνθρωποι χωρίς δουλιά (2002-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ