Τρίτη 3 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Κλητεύσεις από την Εισαγγελία

Περισσότερα από 10 άτομα που έβαζαν στοίχημα σε φερόμενα ως στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου και κέρδιζαν υπέρογκα ποσά, καλούνται ως ύποπτοι από τους εισαγγελείς του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες είναι 41 τα στημένα παιχνίδια (από το 2008-2011) της Super League, του κυπέλλου και της Β' Εθνικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς έχουν επαρκείς ενδείξεις για την εμπλοκή αυτών των ατόμων και τους καλούν για να δώσουν εξηγήσεις, για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος του βρώμικου χρήματος. Στοιχεία της δικογραφίας αποτελούν οι εκθέσεις της UEFA και οι καταθέσεις τεσσάρων αξιωματούχων της, που κατέθεσαν για την υπόθεση. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τα επίμαχα δελτία που βρίσκονται στο στόχαστρο της Εισαγγελίας παίχηκαν σε πρακτορεία εκτός Αθηνών. Επιπρόσθετα την επόμενη βδομάδα, οι εισαγγελείς αποστέλλουν αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Αγγλία, ώστε να πάρουν στοιχεία από εταιρεία στοιχήματος δικαιούχων - Ελλήνων υπηκόων, που στοιχημάτισαν, μέσω internet και κέρδισαν μεγάλα ποσά. Εχει ζητηθεί επίσης και η συνδρομή του ΣΔΟΕ για να ερευνήσει περιουσιακά και φορολογικά στοιχεία των εμπλεκομένων. Τα αδικήματα σε αυτή την περίπτωση είναι, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της παράβασης του νόμου για τα δελτία στοιχημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης.

Τέλος συνεχίζεται η έρευνα και της τρίτης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί και αφορά τον τρόπο στησίματος των αγώνων.Τα αδικήματα που ερευνούν οι εισαγγελείς είναι της δωροδοκίας, της δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος σε αγώνα, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος. Ερευνώνται παράγοντες ποδοσφαίρου, bookers και ποδοσφαιριστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ