Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Πανελλαδική διαμαρτυρία σήμερα

Αιτήματα αιχμής η μεταφορά και σίτιση των μαθητών, να φύγουν οι ιδιώτες από την εκπαίδευση, κάλυψη των αναγκών τους

Από παλιότερη κινητοποίηση μουσικών σχολείων
Από παλιότερη κινητοποίηση μουσικών σχολείων
Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν σήμερα Πέμπτη τα Μουσικά Σχολεία της χώρας, διεκδικώντας τα αυτονόητα τα οποία στερεί από τους μαθητές τους η πολιτική της κυβέρνησης. Στην Αθήνα, προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα. Κινητοποιήσεις διοργανώνονται στις πόλεις όπου υπάρχουν μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.

Εξηγώντας τους λόγους που οδηγούν στη σημερινή διαμαρτυρία, η Ενωση σημειώνει ότι «τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία είναι διαδημοτικά. Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους είναι η μεταφορά και η σίτιση των μαθητών. Αυτό είναι αδύνατο να γίνει μέσα από τους καλλικρατικούς δήμους», σημειώνει ζητώντας «ίδρυση δημόσιου φορέα για τη μετακίνηση των μαθητών με δικό του προϋπολογισμό και αρμοδιότητες». Επίσης με τη σημερινή κινητοποίηση γονείς και μαθητές στα μουσικά σχολεία διεκδικούν «καμία ανάμειξη των ιδιωτών στην εκπαίδευση (ούτε χορηγοί, ούτε ΜΚΟ), κάλυψη έγκαιρα όλων των αναγκών με ειδικό κωδικό, καθηγητές γενικής και μουσικής και καλλιτεχνικής παιδείας από την αρχή της σχολικής χρονιάς και αναλυτικά προγράμματα σπουδών μουσικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων, δωρεάν βιβλία και πιστοποίηση μουσικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων».

Με τα παραπάνω αιτήματα, μαθητές και γονείς πραγματοποιούν σήμερα πολύμορφες κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές. Μουσικές διαμαρτυρίες θα γίνουν στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, στην Καλαμάτα στις 8 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο και στην Κέρκυρα, στις 12 το μεσημέρι έξω από την Περιφέρεια. Στο Ηράκλειο θα συγκεντρωθούν μαθητές από τα μουσικά και το καλλιτεχνικό σχολείο που λειτουργούν στην Κρήτη, ενώ στη Λάρισα συγκέντρωση πραγματοποιούν μουσικά σχολεία από τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, το Βόλο και τη Λάρισα.

Τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των γονιών των μουσικών σχολείων στηρίζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και δηλώνει ότι συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση. Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «τα μουσικά σχολεία της χώρας δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση στη συνολική επίθεση ΕΕ και ΔΝΤ στα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών. Η πείρα του προηγούμενου διαστήματος και η "λύση" που δόθηκε με το κλείσιμο των αθλητικών σχολείων και ΤΑΔ, οι κατά καιρούς δημόσιες τοποθετήσεις της υπουργού Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου περί "αριστείας", η περικοπή της χρηματοδότησης της λειτουργίας των σχολείων, αλλά και η νέα διοικητική δομή της εκπαίδευσης, μας προϊδεάζουν για το τι θα συμβεί με αυτά τα σχολεία τη νέα χρονιά», σημειώνει η ΑΣΓΜΕ μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ