Πέμπτη 5 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011
Οι σπουδαστές να τιμωρήσουν τις Νεολαίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Στις 18 Μάη, στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, η συζήτηση πρέπει να οδηγεί σε μια μόνο απόφαση: Αλλαγή του συσχετισμού δύναμης υπέρ του ΚΚΕ και του ΜΑΣ, ανασύνταξη του κινήματος, δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης. Αυτή τη δύναμη χρειάζονται σήμερα οι σπουδαστές, που μπορούν να αντιληφθούν ότι η πλειοψηφία των ΠΑΣΠ - ΔΑΠ στα ιδρύματα τους δίνει τη δυνατότητα να κρατάνε το κίνημα διαλυμένο, τους σπουδαστές αλυσοδεμένους. Βασικό, λοιπόν, όπλο: Μαύρο σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και κόκκινη ψήφος!

Μαύρο στο ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΠ, τα στελέχη της οποίας κάνουν τα πάντα για να μη χαθεί ούτε ψήφος για το ΠΑΣΟΚ. Επιστρατεύουν το επιχείρημα της «από τα μέσα» κριτικής που κάνουν στο ΠΑΣΟΚ και ότι έτσι μπορεί να αλλάξει. Το ίδιο παραμύθι λένε τα τελευταία 20 χρόνια και το ΠΑΣΟΚ ...όλο αλλάζει. Κοροϊδεύουν με το επιχείρημα ότι έχουμε «φοιτητικές» εκλογές και όχι «πολιτικές», ότι ασχολούνται με τη σχολή. Την ίδια ώρα, ο γραμματέας της στα ΤΕΙ δηλώνει ότι η παράταξή του συμφωνεί πλήρως με το νέο νόμο της κυβέρνησής του που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τις σχολές. Στα ΤΕΙ έχουν κάνει καραμέλα τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Την ίδια ώρα, συμβάλλουν με την κυβέρνησή τους να μετατραπούν τα πτυχία των ΤΕΙ σε πιστοποιητικά ΙΕΚ!

Θέλουν να κρύψουν την αλήθεια: ότι όσα συμβαίνουν στην κάθε σχολή είναι αποτέλεσμα των μέτρων που έχουν αποφασιστεί και υλοποιηθεί από το κόμμα τους, το ΠΑΣΟΚ. Ενώ μιλάνε για «φοιτητικές» εκλογές, την επομένη, πρώτοι μιλάνε για γενικότερα μηνύματα των εκλογών! Εχουν ξεσαλώσει ότι για όλα φταίνε οι «προηγούμενοι», δηλαδή η ΝΔ, ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο ένας έπιανε το νήμα από τον άλλο όταν εναλλάσσονταν στην κυβέρνηση, κανένας δεν κατάργησε ούτε μισό νόμο του άλλου, τόσες διαφορές έχουν.

Επαναλαμβάνουν ότι στην κρίση ή θα βουλιάξουμε όλοι ή θα κάνουμε κάποιες επίπονες θυσίες με μέτρα που με ...πόνο παίρνει η κυβέρνησή τους, αποφεύγοντας να εξηγήσουν πώς γίνεται την ίδια στιγμή που δεκάδες νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα, να έχουν δοθεί 100 δισ. ευρώ σε τράπεζες, να δίνονται 1εκ. ευρώ την ημέρα για τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στη Λιβύη και αλλού, εκεί δηλαδή που ο ελληνικός στρατός, με απόφαση του ΠΑΣΟΚ ...πολεμάει για την εθνική ακεραιότητα της χώρας(!). Τα λαϊκά παιδιά και οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία ευθύνη για το χρέος και την κρίση! Τα λεφτά, δηλαδή αυτά που παράγει η εργατική τάξη και τα καρπώνονται οι λίγοι, τα έχουν και τα «τρώνε» το κεφάλαιο και οι αυλικοί τους!

Πόσα να πει κανείς για το κόμμα που την ώρα που έλεγε σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, την ίδια ώρα υπέγραφε την καταδίκη του λαού με το μνημόνιο και ξεκινούσε τη μεγαλύτερη επίθεση στις λαϊκές κατακτήσεις! Και όταν ζορίζονται... επιστρατεύουν τον πιο ωμό αντικομμουνισμό, με χυδαία ψέματα, λάσπη και παγκαλικές γελοιότητες.

Μαύρο στη ΝΔ και τη ΔΑΠ που προσπαθεί να ξεπλύνει την πολιτική της με τη δήθεν «αντιμνημονιακή» στάση της. Περιμένουν στη γωνία για να ξεφουσκώσουν την αγανάκτηση του λαού. Ακόμα και για την καταψήφιση του μνημονίου δεν άργησαν οι ίδιοι (Γιακουμάτος, Σαμαράς στον ξένο Τύπο) να αποκαλύψουν ότι δεν ψήφισαν υπέρ, γιατί θα έδιναν μόνη διέξοδο στον κόσμο το πεζοδρόμιο, όπως κυνικά ομολόγησαν. Καμία εμπιστοσύνη στη ΔΑΠ, την παράταξη της ιδιωτικοποίησης, που πανηγυρίζει για τους ταξικούς φραγμούς βαφτίζοντάς τους «ανταγωνιστικότητα», πρωτοστατεί όπου βρίσκεται για να περνάνε τα πιο αντιδραστικά μέτρα για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, κυνικά ομολογεί ότι είναι παράταξη των επιχειρηματιών, ότι δουλεύει για τα δικά τους συμφέροντα, σπέρνοντας αυταπάτες ότι μπορούν όλοι να γίνουν «επιχειρηματίες». Κατά βάθος, όμως, θέλει να κάνει την πλειοψηφία των φοιτητών που είναι από εργατικές οικογένειες και που αύριο θα γίνουν εργαζόμενοι να σκέφτονται και να ζουν για τα κέρδη των επιχειρηματιών σε βάρος της ζωής και των δικαιωμάτων τους. Ετσι και τώρα καλεί για πιο αποφασιστικά και άμεσα μέτρα για την κρίση, εννοώντας πιο εξοντωτικά μέτρα για την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων.


Βασίλης ΜΕΤΑΞΑΣ
Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ