Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Πολιτικά «παιχνίδια» με αφορμή την επίθεση

ΑΓΚΥΡΑ--

Στο πλαίσιο της προεκλογικής προπαγάνδας αξιοποιείται η επίθεση μετά από ομιλία του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην περιοχή της Κασταμονής την Τετάρτη, από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Στην επίθεση, μία ομάδα πέντε έως έξι ανθρώπων άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών που προπορεύονταν λεωφορείου το οποίο μετέφερε στελέχη του ΑΚΡ και οπαδούς, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να χάσει τη ζωή του και ένας να τραυματιστεί.

Ηδη, από το βράδυ της Τετάρτης, ο Ρ. Ερντογάν απέδωσε την επίθεση εμμέσως πλην σαφώς σε «αυτονομιστές» του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ), διαμηνύοντας ότι αυτοί που θέλουν να διαμελίσουν την Τουρκία δε θα τα καταφέρουν. Σε χθεσινά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Χουριέτ», που επικαλείται δήλωση αξιωματούχου, το επεισόδιο θεωρείται ως αντίποινα του ΡΚΚ, για τους εφτά μαχητές του που σκοτώθηκαν από στρατιωτικά πυρά, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ενόψει εκλογών αναμένεται κλιμάκωση των επιθέσεων από την πλευρά του ΡΚΚ.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ, διά της εκλογικής επιτροπής, επιχείρησε να απαγορεύσει τη συμμετοχή στις εκλογές της 12ης Ιούνη σε 12 υποψήφιους που συντάσσονται με το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), με την κατηγορία της συνεργασίας με «Κούρδους τρομοκράτες και το ΡΚΚ».

Την ίδια στιγμή, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε αυστηρούς περιορισμούς στο διαδίκτυο, από τις 22 Αυγούστου, χωρίζοντας τις ιστοσελίδες σε επιτρεπόμενες και μη και προειδοποιώντας τους παραβάτες ότι η ανυπακοή τους θα συνιστά ποινικό αδίκημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ