Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ενεργά στην «κούρσα» για τον πλούτο της Λιβύης

Η ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας κατά γράμμα τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης προετοιμάζεται να προχωρήσει στην αναγνώριση των αντικαθεστωτικών που με έδρα τη Βεγγάζη επιδιώκουν τη διχοτόμηση του λιβυκού κράτους.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας από τη Ρώμη μετά τη συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, «η Ελλάδα προετοιμάζει και θα στείλει άμεσα, μέσα στις επόμενες μέρες, ένα πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια, φαρμακευτικό υλικό και μια κινητή ιατρική μονάδα, η οποία θα εγκατασταθεί στη Βεγγάζη και θα συνοδεύεται και από μια ομάδα δικών μας διπλωματών, οι οποίοι θα αναλάβουν και το συντονιστικό έργο, το έργο αυτό συνδέσμου με τους αντικαθεστωτικούς στη Βεγγάζη».

Ο υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν και αρνήθηκε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να αναγνωρίσει κράτος της Βεγγάζης, παραδέχτηκε ότι επιδιώκει αναβαθμισμένη επαφή με τους αντικαθεστωτικούς: «Δεν πρόκειται για ένα τέτοιο βήμα (αναγνώρισης) και κανένας, ούτε εδώ στη συζήτηση και στην ομάδα επαφής, δε συζήτησε αυτό το θέμα. Είναι, όμως, σημαντικό, να μιλάμε με όλες τις πλευρές και για το λόγο αυτό θα προβούμε σε αυτό το βήμα, να στείλουμε μια ομάδα διπλωματών μας, όπως είπα, οι οποίοι θα αναλάβουν αυτό το έργο του συνδέσμου με τους αντικαθεστωτικούς».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας οι Δυτικοί επιδρομείς έχουν ήδη δημιουργήσει στρατιωτικά προγεφυρώματα στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης, με στόχο τη δρομολόγηση και παγίωση της διχοτόμησης της χώρας.

Σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, κατά τη Συνάντηση της Ομάδας Επαφής, διαπιστώθηκε ότι «δε βλέπουμε πραγματικές εξελίξεις, δε βλέπουμε ένα τέλος της βίας και επιβεβαιωνόμαστε όλο και περισσότερο στην άποψη που εκφράσαμε εμείς, η Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή δε θα δούμε τέλος της κρίσης μόνο με στρατιωτικά μέτρα. Είναι επιτακτική, πλέον, η ανάγκη, για σοβαρές, υπεύθυνες, συντονισμένες προσπάθειες για την εξεύρεση πολιτικής λύσης πάντα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ».

Η δήλωση αυτή, όπως επισημαίνουν κύκλοι του ΥΠΕΞ, συνοψίζει το στόχο που έχει τεθεί από το ΝΑΤΟ για την παγίωση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σε στρατιωτικό επίπεδο και έχει de facto οδηγήσει στη διχοτόμηση της Λιβύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ