Τρίτη 10 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Αύριο η κινητοποίηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη διοργανώνει αύριο Τετάρτη στις 8.30 το πρωί η ΠΑΣΥ. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού θα καταγγείλουν την υποχρεωτική είσπραξη στο χαράτσι της «ασφαλιστικής εισφοράς» υπέρ ΕΛΓΑ, που επιβάλλει η κυβέρνηση με το νόμο 3877/2010 και που αποτελεί ωμό εκβιασμό και ληστεία σε βάρος των παραγωγών. «Με το νέο νόμο που ψήφισε πέρσι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρπάζει, προκαταβολικά και "ετσιθελικά", μεγάλα χρηματικά ποσά από τις τσέπες των αγροτών, χωρίς ταυτόχρονα να παρέχει εγγύηση πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης σε περίπτωση ζημιάς. Σε πολλές περιπτώσεις, όπως στα μήλα, τα κεράσια, τα αμπέλια κ.ά., το ποσό είναι πάνω από 60 ευρώ/στρέμμα, όταν τόσο δεν είναι το κέρδος που βγάζει ο αγρότης από την παραγωγή του και πολύ περισσότερο δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα πουλήσει την παραγωγή του», τονίζεται στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους:

  • Να αντιπαλέψουν το νόμο - έκτρωμα, να μην τον νομιμοποιήσουν και να μην υπογράφουν τη δήλωση για τον ΕΛΓΑ.
  • Να διεκδικήσουν ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
  • Να συμμετάσχουν, μαζικά και δυναμικά, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στις 11 Μάη, στα μπλοκ της ΠΑΣΥ, με κυρίαρχο αίτημα «Οχι στη ληστεία από την Κυβέρνηση - Οχι στο "χαράτσι" του ΕΛΓΑ».

Χτες το πρωί οι αγρότες της Πέλλας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κατάστημα ΕΛΓΑ Βεροίας για να επιδώσουν πάνω από 2.000 υπογραφές όπου δηλώνεται η αντίθεσή τους στο νέο άδικο κανονισμό του ΕΛΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ