Τρίτη 10 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέα πεδία για το κεφάλαιο

Την κατασκευή νέου λιμανιού για κρουαζιερόπλοια στην Αττική, αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σε χτεσινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, που έγινε υπό τον Χ. Παμπούκη, συζητήθηκε η κατασκευή μεγάλου λιμανιού στην Αττική για τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις αφορούσαν το Φαληρικό όρμο και το Λαύριο. Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η δημιουργία λιμανιού στο Φάληρο συνδέεται και με την αξιοποίηση του Ελληνικού, αφού στόχος της κυβέρνησης είναι «η δημιουργία διεθνούς κέντρου κρουαζιέρας» στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί με αξιοποίηση των διαδικασιών του «φαστ τρακ» και «με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα».

Ο Χ. Παμπούκης ενημέρωσε ακόμα ότι η εταιρεία «Ηλιακό Βέλος Ενα» (ανήκει στη ΔΕΗ) κατέθεσε πρόταση για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 200 μεγαβάτ στην περιοχή της Κοζάνης, επένδυση ύψους 220 εκατ. ευρώ. Επίσης η εταιρεία «Crystal Regal ΑΕ - Μακεδονικό Golf ΑΕ» κατέθεσε πρόταση για υλοποίηση «σύνθετης τουριστικής επένδυσης στη Χαλκιδική, ύψους 400 εκατ. ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ