Τρίτη 10 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΟΤ - ΞΕΕ
Κοινή επιτροπή για «επίλυση προβλημάτων»

Και προκλητική επίθεση από το ΞΕΕ για τη συμμετοχή ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και ναυτεργατών στην απεργία της Τετάρτης

Δεν πρόλαβε να «στεγνώσει το μελάνι» των πρωθυπουργικών δεσμεύσεων για τη χορήγηση νέων, συγκεκριμένων, προνομίων προς τους επιχειρηματίες του τουρισμού και ο ΕΟΤ με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) συγκρότησαν κοινή επιτροπή «άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που αναφύονται μεταξύ της ελληνικής ξενοδοχίας και των κρατικών αρχών». Την ίδια στιγμή, το ΞΕΕ εκφράζει την «έντονη δυσαρέσκεια του κλάδου για την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και των ναυτικών την προσεχή Τετάρτη, γεγονός που θα επιφέρει μπλακ άουτ στις εναέριες και θαλάσσιες μεταφορές της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, πλήττοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού».

Με απλά λόγια, οι ξενοδόχοι, κοιτώντας για μια ακόμη φορά μόνο τα δικά τους συμφέροντα, τα οποία ταυτίζουν αυθαίρετα και προκλητικά με τα συμφέροντα της χώρας, επιτίθενται στις εργατικές κινητοποιήσεις με θράσος που αντλούν από τη στήριξη που τους παρέχει η κυβέρνηση. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γ. Τσακίρης, έστειλε επιστολή σε κυβερνητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, επισημαίνοντας ότι λόγω της απεργίας «οι τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες για να διατηρήσουν ζωντανή την τουριστική αγορά και να τονώσουν την τοπική και κατ' επέκταση την εθνική οικονομία θα πέσουν στο κενό» και ζητά αναστολή των κινητοποιήσεων «ανεξάρτητα από το δίκαιο των αιτημάτων»!!!

Στο ζήτημα της κοινής επιτροπής με τον ΕΟΤ, το ΞΕΕ σημειώνει ότι έργο της θα έχει «την επεξεργασία και την επίλυση θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας των ξενοδοχείων, της ανανέωσης των ειδικών σημάτων, της λήψης μέτρων για την παράνομη τουριστική δραστηριότητα, καθώς και άλλων θεμάτων που επηρεάζουν άμεσα την ξενοδοχειακή επιχειρηματικότητα. Η Επιτροπή θα λάβει υπόψη και το πλαίσιο των πρόσφατων ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και την έμπρακτη προσπάθεια του Υπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού για τη συρρίκνωση της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης των ξενοδοχείων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραλίες, βουνά και δάση στα μονοπώλια του Τουρισμού (2014-07-23 00:00:00.0)
Παραλίες, βουνά και δάση στους επιχειρηματίες του Τουρισμού (2014-07-01 00:00:00.0)
Τεκμηρίωση των... επιχειρηματικών βλέψεων (2013-03-30 00:00:00.0)
«Τρέχει» τα 14 μέτρα και ...ΣΔΙΤ (2009-02-18 00:00:00.0)
«Αυτοκινητοβιομηχανία» της Ελλάδας ο ...Τουρισμός (2009-01-14 00:00:00.0)
Επιζητά συμπράξεις με την Πολιτεία (2007-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ