Τρίτη 10 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες μάθησης

Κινητοποιήσεις για την ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Κάρυστο
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Κάρυστο
Με τους μαθητές να κρατούν μαύρες σημαίες και πανό μπροστά, μαζί με τους γονείς και εκπροσώπους μιας σειράς φορέων, κάτοικοι της Καρύστου διεκδίκησαν χτες το αυτονόητο: Να φτιαχτεί νέο σχολείο που θα δώσει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο 2ο Δημοτικό της πόλης. Σήμερα το πρωί, έχει προγραμματιστεί να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Οι συνθήκες στις οποίες κάνουν μάθημα οι 136 μαθητές χαρακτηρίζονται ως άθλιες από τους γονείς. Λόγω έλλειψης αυλής, το διάλειμμα γίνεται σε ένα μέρος του δρόμου που γι' αυτό το σκοπό κλείνεται με αλυσίδες(!), μικρές αίθουσες χωρίς επαρκή φωτισμό και αερισμό, τζαμαρίες που επιτρέπουν στη βροχή να μπαίνει στις τάξεις κλπ.

Χαιρετισμό στη χτεσινή συγκέντρωση στο χώρο που προορίζεται για ανέγερση του σχολείου απηύθυνε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, που αναφέρθηκε στην ανάγκη διεκδίκησης σύγχρονων σχολείων όπου θα παρέχεται πραγματική μόρφωση στα παιδιά, ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές που έρχονται στην Παιδεία. Τόνισε ότι θέση του ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι να χτιστεί νέο σχολικό κτίριο που θα στεγάσει το 2ο Δημοτικό και σε αυτή την κατεύθυνση αγωνίστηκε όλο αυτό το διάστημα μέσα και έξω από τη Βουλή. Μάλιστα, είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας από το 2008, ενώ τον περασμένο μήνα (5 Απρίλη 2011) κατέθεσε στη Βουλή αναφορά των Συλλόγων Γονέων του 1ου και 2ου Δημοτικού για το έντονο κτιριακό πρόβλημα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Κάρυστο.

Αναφερόμενος ο Γ. Μαρίνος στα 22 χρόνια κοροϊδίας που είχαν προηγηθεί σε ό,τι αφορά το νέο κτίριο, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Κυβέρνησαν τόσα χρόνια και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και τεράστια ποσά πέρασαν απ' τα χέρια τους», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον τεράστιο πλούτο που παράγεται στη χώρα. «Εχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας να διεκδικήσουμε σύγχρονα σχολεία και πραγματική δωρεάν γενική μόρφωση, που θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν και να αλλάξουν αυτόν το βάρβαρο κόσμο», είπε μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ