Τρίτη 10 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΘΕΑ - ΟΑΕΔ
Για τη σημασία της θωράκισης από τα αδιέξοδα του συστήματος

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, η διημερίδα που συνδιοργάνωσαν το ΚΕΘΕΑ και ο ΟΑΕΔ με θέμα «Πρόληψη: Εκπαίδευση στο ταξίδι της ζωής», που ανέδειξε τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα στην καθημερινότητά της, αλλά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν στελέχη θεραπευτικών προγραμμάτων με δράσεις και παρεμβάσεις πρόληψης στις ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Με δεδομένη την εξάπλωση των εξαρτησιογόνων ουσιών σε νεαρές ηλικίες, σε συνδυασμό με την όξυνση κοινωνικών προβλημάτων που γεννούν πρόσθετες δυσκολίες και αδιέξοδα, προβλήθηκε ως επιτακτική η ανάγκη για συστηματική και επιστημονικά θωρακισμένη διαδικασία πρόληψης και μέσα στη σχολική κοινότητα. Επισημάνθηκαν προβλήματα που εντείνονται με την οικονομική κρίση, με παραδείγματα όπως: Στο Κιλκίς παιδιά εγκατέλειψαν το σχολείο γιατί δεν είχαν λεφτά ούτε για το εισιτήριο!

«Με την εφαρμογή των προγραμμάτων πρόληψης θέλουμε να καλλιεργήσουμε στους μαθητές ελπιδοφόρα μηνύματα όπως: "Κάνε φίλους, στη ζωή γίνονται πολλά όμορφα πράγματα με φίλους", "Να είσαι δυνατός", "Μαζί σε κάθε δυσκολία", "Πάρτε στα χέρια σας τη ζωή"», ανέφερε μεταξύ άλλων η Σ. Ζαραφίδου, κοινωνική λειτουργός της ΕΠΑΣ Σερρών. Ενώ ο Ηλίας Παρασκευόπουλος, στέλεχος του θεραπευτικού προγράμματος εφήβων ΚΕΘΕΑ «Ανάδυση», αναφερόμενος στη συνεργασία με τις σχολές μαθητείας Θεσσαλονίκης, αποτύπωσε τα προβλήματα που προκαλεί η πληθώρα επαγγελματικών σχέσεων των εκπαιδευτικών (μόνιμοι, αναπληρωτές ωρομίσθιοι), δημιουργώντας μοναξιά στο εκπαιδευτικό έργο και δυσκολίες στη συνεργασία με το πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ