Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Συμβολική κατάληψη

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη προχώρησαν την Τετάρτη, την ημέρα της πανεργατικής απεργίας, οι αγρότες του Εβρου που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, αντιδρώντας στο νέο κανονισμό. Κατήγγειλαν ότι με το νόμο που ψήφισε πέρσι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρπάζει, προκαταβολικά και «ετσιθελικά», μεγάλα χρηματικά ποσά από τις τσέπες των αγροτών, χωρίς ταυτόχρονα να παρέχει εγγύηση πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης σε περίπτωση ζημιάς. Απαίτησαν ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Αγρότες Πέλλας

Χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας πραγματοποίησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη, καθώς κατόπιν σχετικών εντολών η ΕΑΣ Γιαννιτσών αρνήθηκε να παραλάβει από παραγωγούς την Ενιαία Αίτηση για το καθεστώς της Ενιαίας Ενίσχυσης επειδή δε συνυποβλήθηκε μαζί η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής του ΕΛΓΑ.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών ξεκαθάρισαν προς τον προϊστάμενο του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι η ενέργεια αυτή στρέφεται ξεκάθαρα κατά των συμφερόντων της μικρής και μεσαίας αγροτιάς που έχει επιλέξει, ως μέσο πάλης, για την κατάργηση του χαρατσιού που επιβλήθηκε με το Ν.3877/2010, τη μη πληρωμή των εξοντωτικών ασφαλίστρων στον ΕΛΓΑ.

Τόνισαν πως η άρνηση παραλαβής της Ενιαίας Αίτησης για το καθεστώς της Ενιαίας Ενίσχυσης θα έχει ως συνέπεια τη μη καταβολή στους δικαιούχους παραγωγούς των ενισχύσεων που δικαιούνται. Προειδοποίησαν ότι συνιστά παράνομη, άδικη και ποινικά κολάσιμη πράξη και δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται να προβούν σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται (κινητοποιήσεις, μηνύσεις, αγωγές κλπ.) προκειμένου να διεκδικήσουν το δίκιο τους και να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ