Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συζήτηση για τη μοιρασιά της λείας των 30 δισ. ευρώ

Η μοιρασιά της νέας λείας των 30 δισ. ευρώ, που υπό τύπο εγγυήσεων, έδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χτες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ).

Πρόκειται κατά σειρά για το τρίτο πακέτο κρατικής στήριξης που έχουν λάβει οι τράπεζες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας... Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των τραπεζών ενημέρωσαν το διοικητή της ΤτΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα, που αφορούν στη μείωση των καταθέσεων, στο γεγονός ότι η διατραπεζική αγορά παραμένει «παγωμένη», αλλά και στην αύξηση των επισφαλών δανείων. Πρόκειται δηλαδή για προβλήματα - παράγωγα της οικονομικής κρίσης, τα οποία οι τράπεζες αντιμετωπίζουν με ζεστό χρήμα που παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ερωτηματικό πάντως παραμένει, αν τα 30 δισ. ευρώ θα είναι και η τελευταία στήριξη που παρέχει το κράτος στις τράπεζες, καθώς θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν θα μπορέσει να βγει στη διεθνή αγορά για να χρηματοδοτήσει τα ελλείμματά του, ούτε το 2012, αλλά ούτε και το 2013. Εξέλιξη, η οποία συμπαρασύρει και τις τράπεζες, οι οποίες διασώζονται από το «οξυγόνο» που τους προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ελληνικό κράτος.

Σήμερα εξάλλου η διοίκηση της ΤτΕ πρόκειται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας, στα πλαίσια των επαφών των τελευταίων με κυβερνητικούς και άλλους φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ