Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμπαίζει τους αγροτοκτηνοτρόφους

Ελιγμοί του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα χαράτσια του ΕΛΓΑ, ενόψει των κινητοποιήσεων

Σε εισπρακτικούς ελιγμούς καταφεύγει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπρος στις δικαιολογημένες αντιδράσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στις τσουχτερές εισφορές του ΕΛΓΑ.

Ο Κ. Σκανδαλίδης σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις ανακοίνωσε ότι υπέγραψε υπουργική απόφαση, με βάση την οποία οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα μπορούν να πληρώνουν εισφορά +/-20% από αυτή που έχει ορίσει ο ΕΛΓΑ ανά προϊόν και ανά περιοχή. Οπως φαίνεται, επιχειρείται να δημιουργηθεί μια ψεύτικη εντύπωση ότι τα ασφάλιστρα μειώνονται κατά 20%. Ομως, αυτό δεν αποτελεί ούτε έκπτωση, ούτε παροχή. Η όποια μείωση στην πληρωμή της εισφοράς σημαίνει αυτόματα και αντίστοιχη μείωση στην όποια αποζημίωση δοθεί. Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι μπορούν να πληρωθούν οι εισφορές σε τέσσερις το πολύ μηνιαίες δόσεις, τα ποσά των οποία δεν μπορούν να είναι μικρότερα από 200 ευρώ το μήνα και ακόμα ότι δεν πληρώνουν τίποτα όσοι η εισφορά τους δεν υπερβαίνει τα 20 ευρώ. Δηλαδή, ποιους κοροϊδεύει τώρα ο κ. Σκανδαλίδης;..

Το θέμα είναι ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι υποχρεώνονται να πληρώσουν τσουχτερό χαράτσι στον ΕΛΓΑ, χωρίς να έχουν καμία διασφάλιση ότι θα λάβουν τις αποζημιώσεις που πρέπει, σε περίπτωση που πάθουν ζημιά. Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι καλούνται να αντιδράσουν μπρος σ' αυτές τις μεθοδεύσεις. Για το όλο θέμα, η ΠΑΣΥ μετά από παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ και στις Περιφέρειες της χώρας, κήρυξε την Τετάρτη 18 Μάη ημέρα πανελλαδικής δράσης, ενάντια στη φοροεισπρακτική πολιτική του ΕΛΓΑ, και καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να δώσουν μαζικό και δυναμικό αγωνιστικό «παρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ