Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τα «ηρωικά ΜΑΤ» εξάντλησαν τις «αντοχές» τους...

«Οι μονάδες καταστολής, τα ηρωικά ΜΑΤ, έχουν γίνει σάκος του μποξ, τα βαράνε με τα σίδερα, τα ξύλα. Εκμεταλλεύομαι το έγκυρο μικρόφωνο που μου δίνετε για να πω: γιατί αυτή η μονομέρεια; Κανένας δεν σχολιάζει ότι είναι αμυνόμενοι. Είναι ακούνητα και αμίλητα στρατιωτάκια. Δικά μας παιδιά είναι. Τι τα βαράνε οι εφορμούσες διμοιρίες των διαδηλωτών με ξύλα και με ρόπαλα, με πέτρες και με σίδερα; Και ύστερα έχω τους σχολιαστές και λένε: "Προκάλεσε η αστυνομία". Δεν προκάλεσε η αστυνομία, η ακίνητη και τα ΜΑΤ. Δεν συγκρουόμεθα με κανένα πρόσωπο, καμία ομάδα, κανένα σύνολο διαδηλωτών, παρατασσόμεθα εκεί να κάνουμε το σάκο του μποξ, για να σώσουμε τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και σε τελευταία ανάλυση, την κοινωνική ειρήνη. Και θα το πετύχουμε».

*

(Βύρων Πολύδωρας, 14/6/2006, «εξηγεί» μιλώντας στην «Ντόιτσε Βέλλε» την αστυνομική βία κατά των φοιτητικών διαδηλώσεων).

***

«Σκεφτείται ότι πολλοί από τους αστυνομικούς που εκτρέπονται κάποιοι από αυτούς σε φαινόμενα βίας, είναι επί ώρες ατέλειωτες στους δρόμους. Στην Κερατέα ήταν επί 4 μήνες σε συγκρούσεις, δεχόμενοι μολότοφ ενισχυμένες μάλιστα.(...) είναι άνθρωποι και αυτοί που έχουν αντοχές. Την ίδια ώρα έχουν αντοχές κι αυτοί».

*

(Χάρης Καστανίδης, χτες, 12/5/2011, «εξηγεί» μιλώντας στον «Σκάι» την δολοφονική επίθεση κατά του διαδηλωτή).

***

Αυτοί μας κυβερνούν.

Σαράντα ολόκληρα χρόνια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ